Transferium De Punt


Drenthe zet in op verkeersveiligheid en op goede bereikbaarheid. De manier van reizen verandert. Nu reizen we vaak nog rechtstreeks. In de toekomst zal reizen meer via overstaplocaties gaan. Daar kiest u wat u past: de bus, (deel)auto of e-bike bijvoorbeeld. Om dit mogelijk te maken, creëren we overstapplaatsen rondom steden, hubs genaamd. Zo kunnen reizigers slim en snel op hun plaats van bestemming komen.

Transferium De Punt wordt een hub waar verschillende vervoerswijzen samenkomen. Auto’s van de A28 en de N34 komen er samen met bussen vanuit de regio. Vanuit Drenthe kunt u van Transferium De Punt snel en comfortabel reizen. Zo verbinden we de regio met de stad, nu en in de toekomst. Het is een schakel in uw reis; ongeacht de wijze van vervoer, de plek van vertrek of de eindbestemming.

Wat verandert er?

Transferium De Punt bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. OV-knooppunt
  2. Reconstructie van de toe- en afritten tot volledige Haarlemmermeeraansluiting
  3. Realiseren parkeervoorzieningen voor fiets en auto (P+R)

Om ruimte voor deze onderdelen te maken, wordt de huidige waterleiding verlegd. Ook komt er aan de noordzijde van de Groningerstraat een faunapassage onder de A28 en onder de op- en afrit. Om dit mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het ontwerpbestemmingsplan lag zes weken ter inzage bij de gemeente Tynaarlo. Inmiddels is de ter inzagelegging gesloten.

Faunapassage


Ontwerpbestemmingsplan

Bekijk het bestemmingsplan en de onderzoeken rondom het Transferium De Punt. De documenten lagen 6 weken ter inzage. Inmiddels is de ter inzagelegging gesloten.

Reis via hub

Hub_logo

Meer weten over hubs in Drenthe en Groningen? Lees meer op reisviahub.nl

Contact gemeente Tynaarlo

Het bestemmingsplan loopt via de gemeente Tynaarlo. Neem contact op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer (0592) 26 66 62 voor meer informatie.