Openbaar vervoer


De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Drenthe. Wat doet de provincie op dit gebied? U leest het op deze pagina.

Uitgelicht

De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij. En dat betekent dat het weer tijd is om naar werk, school en andere bestemmingen te reizen. Dat reizen doen we steeds bewuster. In Groningen en Drenthe reis je comfortabel, duurzaam én vlot via 'hubs'.

De provincie Drenthe, de Landkreis Grafschaft Bentheim en de Bentheimer Eisenbahn AG werken sinds 2014/2015 aan de ontwikkeling van het personenvervoer op het traject Emmen-Rheine.

Het OV-bureau Groningen Drenthe ontwikkelt, beheert en organiseert het openbaar vervoer per bus in Groningen en Drenthe.

Het OV-bureau is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen, Drenthe en de gemeente Groningen.

arriva---emmen-zuid---lars-blaauw----1

De provincie Drenthe is samen met de provincie Overijssel verantwoordelijk voor de treindiensten op de Vechtdallijnen. Dat zijn de spoorlijnen Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg. Arriva verzorgt hier de treindienst.

Transferium De Punt

De manier van reizen verandert. Nu reizen we vaak nog rechtstreeks. In de toekomst zal reizen meer via overstaplocaties, zoals Transferium De Punt, gaan.

Consumenteninspraak is een wettelijke verplichting volgens de Wet personenvervoer 2000. In Drenthe vertegenwoordigt het OV-Consumentenplatform (OVCP) de consument. Zij adviseren overheden en vervoerders over alles wat bij het openbaar vervoer in de provincie Drenthe komt kijken.