Drenthe reist Duurzaam


Drenthe wil duurzamer reizen. Wist u dat meer dan de helft van de wegkilometers werk gerelateerd is? Daarom richten wij ons op het verminderen van werk gerelateerde kilometers en het stimuleren van duurzame vervoersmiddelen. Samen verlagen wij de uitstoot van wegkilometers in Drenthe. Onze adviseurs leveren gratis (fiscaal) advies op maat en helpen jou bij het verduurzamen van jouw bedrijf.

Op Fietse noar het werk

Drenthe is een fietsprovincie. Daarom helpt Drenthe reist Duurzaam jouw bedrijf om jouw medewerkers vaker de fiets te laten pakken door middel van aantrekkelijke regelingen. Fietsen is goed voor de gezondheid, fileproblematiek en voor het milieu. Een e-bike, een speed pedelec, een e-bakfiets: er zijn talloze mogelijkheden om uw medewerkers te stimuleren.

Duurzaam reizen gaat verder dan fiets- en ov-stimulering. De keuzes van reizigers bepalen de uitstoot. Dankzij de coronacrisis zijn we veel meer thuis gaan werken. We hebben gezien en ervaren dat tijd en plaats onafhankelijk werken, werkt.

Er zijn diverse (fiscale) regelingen en vergoedingen voor bedrijven die thuiswerken en duurzaam vervoer stimuleren. Neem contact op met onze adviseurs om te kijken waar jij gebruik van kunt maken:

Flexibel werken en slim reizen? Zo werkt het

Met trots presenteren wij in samenwerking met alle andere regionetwerken in Nederland het nieuwe platform zowerkthet.nl. Op dit landelijke platform kan je alles vinden rondom flexibel (thuis)werken en slim reizen. Hierdoor werken we samen toe naar een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland.

Over ons

Drenthe reist Duurzaam is een initiatief van Provincie Drenthe in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Drenthe reist Duurzaam is opgezet om werkgevers hulp te bieden bij het (her)inrichten van hun mobiliteitsbeleid. U kunt bij ons terecht voor voorbeelden voor het stimuleren van thuiswerken, duurzaam reizen en kostenbesparend mobiliteitsbeleid.