100 jaar Vrouwen Kiezen in Drenthe

Het project ‘Vrouwen Kiezen in Drenthe’ is gestopt. Samen met de leden van de werkgroep (vertegenwoordigers uit de provinciale Staten van Drenthe) is het bestaan van het 100-jarig vrouwenkiesrecht gevierd en hebben we ons ingezet voor bewustwording van de positie van vrouwen in de politiek. Er is in de afgelopen jaren veel bereikt. Er zijn grote stappen gemaakt. Het komt nu op het verdere uitdragen en het geven van een vervolg neer. Want we zijn er nog niet. Samen hebben we de taak om het af te maken. De verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor gelijke vertegenwoordiging en kansen, ongeacht je afkomst, geaardheid of sekse.

Logo_met_onderschrift
Ham Aimee van der

De ambassadeurs van "100 jaar Vrouwen Kiezen"

k_arib

Lees hier inspirerende interviews
Werkgroep Vrouwen Kiezen

Stateninitiatief "Vrouwen Kiezen"

Korte interviews met alle leden en contactgegevens
Eline Vedder-

Nieuw in de Raad

Interviews met nieuwe vrouwelijke raadsleden
PS maart 2019 receptie 33

In de nieuwe Drentse Staten zijn 11 vrouwen gekomen.

Uit onze cursus 'Politiek Actief voor de provincie Drenthe' kwamen 14 vrouwelijke deelnemers op de kieslijsten voor de provinciale statenverkiezing (12) en Waterschappen (2) van 2019.