LW Techniek wint publieksprijs Hét Duurzaam Drenthe Event


Gedeputeerde Tjisse Stelpstra brengt werkbezoek aan LW Techniek

LW Techniek uit Beilen won tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event de publieksprijs. Provincie Drenthe en IVN organiseerden het evenement dit jaar volledig digitaal, vanwege de coronamaatregelen. Hierdoor kon gedeputeerde Energie Tjisse Stelpstra eigenaar Lars Wonder nog niet eerder fysiek feliciteren. Reden voor gedeputeerde Stelpstra om een werkbezoek te brengen en dit bedrijf beter te leren kennen.

LW Techniek is specialist in verlichting, maar ook in installaties en camerasystemen. Het bedrijf heeft een bekende naam in Beilen en omgeving, maar groeit ook steeds meer in de rest van het land. Door de productie van eigen unieke lichtmasten met accu die werken op zonne-energie, geeft LW Techniek haar projecten een duurzame draai mee. Eigenaar Lars Wonder is nog maar vijf jaar aan de gang en was erg verrast dat hij gewonnen had. “Het is een grote eer de publieksprijs van Hét Duurzaam Drenthe Event te winnen. Dat betekent dat het publiek ziet wat wij doen met de ontwikkeling van lichtmasten die werken op zonne-energie en zo ons steentje bijdragen aan een duurzame wereld.”

Gedeputeerde Stelpstra was erg nieuwsgierig naar deze jonge, enthousiaste ondernemer en blikt met tevredenheid terug op het werkbezoek. “Ik ben er hartstikke trots op dat wij in Drenthe jonge ondernemers hebben die dynamisch en enthousiast bezig zijn met duurzaamheid. LW Techniek ontwikkelt prachtige producten, met schone energiebronnen, die in heel Nederland worden ingezet.”

323 van de 1942 stemmen

Normaal gesproken kiezen de aanwezigen op het evenement ter plekke de winnaar van de publieksprijs. Maar dit jaar kon iedereen van tevoren digitaal stemmen op de dertig genomineerde bedrijven. Dit resulteerde in maar liefst 1942 stemmen, waarna de 23-jarige eigenaar Lars Wonder met 323 stemmen er met de winst vandoor ging.

Naast de publieksprijs wordt ook jaarlijks Hét Duurzaamste Drentse Bedrijf uitgeroepen door een vakjury. Die eer - en de bijbehorende cheque van 5000 euro - ging dit jaar naar Resato International uit Assen. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Natuurboerderij Eytemaheert uit Roderwolde en CuRe Technology uit Emmen.

Laatste editie van Hét Duurzaam Drenthe Event

Deze bijzondere digitale editie van Hét Duurzaam Drenthe Event was tevens de laatste. De afgelopen zeven jaar was dit dé plek om te netwerken, inspiratie op te doen en duurzame initiatieven en oplossingen te delen. Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan de vele lokale initiatiefnemers, gezien de komst van vele duurzaamheidsbijeenkomsten en –initiatieven. De provincie Drenthe hoopt dat hier nog vele bij komen en dat deze trend zich blijft voortzetten.