Veldbijeenkomst: de uitbreiding van het Mantingerzand

Op zaterdag 5 maart organiseert Prolander een veldbijeenkomst in de vorm van een fietstocht om alle geïnteresseerden te betrekken bij het werk dat volgend jaar nabij het Mantingerzand zal worden verricht. In de afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd voor de ontwikkeling van de nieuwe natuur rond het Mantingerzand. In 2022 wordt het ontwerp verder uitgewerkt en in 2023 zullen de werkzaamheden van start gaan. Prolander, Natuurmonumenten, de provincie Drenthe, gemeente Midden-Drenthe en Waterschap Drents Overijsselse Delta betrekken daarbij graag alle omwonenden.

Op verschillende punten langs de fietstocht zullen medewerkers van Prolander en de gebiedspartners staan. Zij geven elk uitleg over de uitbreiding van het natuurgebied. Bij het startpunt ontvangt u een kaartje met de locaties van de sprekers. De route is bedoeld om te fietsen maar kan ook bewandeld worden en is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de bijeenkomst of na afloop kunt u genieten van een kopje koffie of thee bij het Dorpshuis, aangeboden door Prolander.

Veldbijeenkomst
Zaterdag 5 maart, 13-15 uur (vrije inloop vanaf 13uur)
Startpunt: Dorpshuis, Lijsterstraat 1, 7938PK Nieuw-Balinge

Ook hebben we een nieuwe webpagina voor de projecten in Oude Diep opgericht, met een pagina over het Mantingerzand. Houd de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen en meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuws: www.provincie.drenthe.nl/oudediep(verwijst naar een andere website).

Voor vragen kunt u per email contact opnemen met Christina Oosterhoff via mantingerzand@prolander.nl.