13 april 2017: Hét Duurzaam Drenthe event 2017 voor ondernemers en inwoners

Donderdag 13 april 2017 vindt voor de vijfde keer Hét Duurzaam Drenthe event 2017 plaats. Deze keer georganiseerd door Drenthe in Transitie (DIT), IVN, de Kamer van Koophandel en de provincie Drenthe. Misschien bent u of kent u iemand met een duurzaam initiatief of bedrijf. Meld u zich dan aan voor de jubileumeditie van Hét Duurzaam Drenthe event 2017! Lees alvast meer over het voorlopige programma.

Wij zoeken: ondernemers en Willie Wortels met duurzame ideeën!

Nieuw in 2017: de Willie Wortel award!

Willie Wortel

Drentse 'Willie Wortels' zijn van harte welkom bij Hét Duurzaam Drenthe event 2017.

Wat betekent duurzaam en wat levert het op?

De Duurzame Dates heeft enkele mensen bereid gevonden om via een kort filmpje duurzaamheid te promoten. Waarom investeren in duurzaamheid en wat levert het op? Laat je inspireren door onderstaande filmpjes en deel het in je netwerk.

Interessante links

Hieronder volgt een aantal interessante links die te maken hebben met duurzaam, innovatie en of energie.

#dudadrenthe

Impressie Duurzame dates 2016

fotoalbum-1
fotoalbum-11
fotoalbum-12
fotoalbum 13 def
fotoalbum-14
fotoalbum-15
fotoalbum-10
fotoalbum 2 def
fotoalbum-3
fotoalbum-5
fotoalbum-6
fotoalbum-7
fotoalbum-8
fotoalbum-9

Foto-impressie 2015

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je  eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en burgers hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

De afgelopen jaren varieerde het aantal duurzame ideeën van 220 tot bijna 350. In 2015 bevatte het koffertje 272 ideeën. Bekijk hier de inzendingen van 2015.

Ik nomineer
duurzamedates_award
duurzamedates_bezoeker
Willie Wortel Award
Jurycriteria
Progamma met publieksprijs

Bijna alle workshops zijn bekend!

Klik hieronder voor meer informatie over de workshops.

1e ronde workshops (pdf, 262 kB)

2e ronde workshops (pdf, 340 kB)

Thomas Rau is keynote speaker!

Thomas Rau

Keynote speaker voor Hét Duurzaam Event 2017 is Thomas Rau. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Lees meer over Thomas Rau.

Andre Faaij is onze dagvoorzitter!

Andre faaij - bron: biobasedeconomy.nl

Prof.dr. A.P.C. (André) Faaij is dagvoorzitter tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event 2017. Volgens André Faaij, wetenschappelijk directeur van de Energy Academy Europe, is Nederland met haar energietransitie hekkensluiter in Europa. Hoe halen we de achterstand in? Welke rol ligt hier voor Drenthe en wat kunnen lokale overheid, bedrijven en particulieren hier in betekenen? Bekijk hier een filmpje over André Faaij.

Ambassadeurs 2017

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event 2017. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

Ambassadeurs 2017
Ondernemers Waarom ambassadeur?
Limm Ina en Lenze Leunge, eigenaren Limm Recycling: "Het winnen van de prijs heeft ons veel gebracht: meer bekendheid en meer klanten!"
Philippe Hondelink

Philippe Hondelink, regiosecretaris district Noord: "Koninklijke Metaalunie is van mening dat een circulaire metaalketen een bijdrage kan leveren aan de blijvende beschikbaarheid en betaalbaarheid van grondstoffen en stimuleert haar leden om zich met dit thema actief bezig te gaan houden."

Jofien Brink BOKD Jofien Brink, voorzitter BOKD: "Ik steun hét Duurzaam Drenthe event omdat het tijdens dit event draait om leren, inspireren en mogelijke samenwerkingen."
Green Drinks

Geert Huitema en Linda Meijer-Alberts, Green Drinks: "Maandelijks organiseren wij in Zuidoost Drenthe een Green Drinks bij een bedrijf dat duurzaam, maatschappelijk verantwoord of maatschappelijk betrokken onderneemt. Hét Duurzaam Drenthe Event biedt ondernemers het provinciale podium om te tonen hoe ver ze daarmee al zijn en om breder samenwerking te zoeken en wij leveren daar graag een bijdrage aan vanuit het motto: “Samenwerken om Duurzaam Drenthe te versterken”. --> Wij zijn er bij!"

Andre Faaij

André Faaij: "De energietranstie is volop bezig; nieuwe duurzame technologieën zijn of worden snel concurrerend, markten veranderen, bedrijven reorganiseren en steeds meer burgers nemen zelf initiatief. Het komende decennium kan het heel erg hard gaan; brace yourself!"

Duurzaam initiatief '16

firma_agraservice_lindenhols_220

Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzame initiatief 2016. Agraservice Lindenhols heeft een biologisch middel ontwikkeld op basis van koolzaalolie om vogelmijt bij kippen te bestrijden.

Duurzaam bedrijf '16

firma Limm 220

Limm Recycling is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzaam bedrijf 2016. Dit bedrijf zamelt gebruikte plastic koffiebekers in en zorgt dat het wordt verwerkt tot een nieuwe grondstof voor onder andere kleerhangers en plantentrays.

DIT

Partners Het Duurzaam Drenthe Event 2017

Partners Duurzame Dates 2016 banner

Organiserende partijen

Organiserende partijen
IVN Drenthe in Transitie Kamer van Koophandel Provincie Drenthe