Doe mee met de ijsberenchallenge


Energiebesparingscampagne provincie Drenthe gaat volgende fase in

De provincie Drenthe daagt alle Drenten uit om tussen van november tot 28 februari 2022 mee te doen aan de #ijsberenchallenge: trek zo veel mogelijk truien aan over elkaar heen, maak hier een filmpje of foto van en deel deze via Instagram, TikTok of Facebook met #ijsberenchallenge en tag @gewoonzodrenthe. Iedere Drent die meedoet maakt kans op een VIP-weekend voor vier personen bij Wildlands.

Wat ijsberen met truien te maken hebben? Door de klimaatverandering smelt er steeds meer ijs. Door thuis een (extra) trui aan te trekken, kan de verwarming een graadje lager. Hierdoor stoten we minder CO₂ uit, zorgen we beter voor het klimaat en blijft het koeler voor de ijsberen op de Noordpool.

Wat kun je winnen?

De winnaar wordt bepaald door loting. De gelukkige komt na sluitingstijd aan op het park en krijgt een diner, om vervolgens heerlijk bij Wildlands te slapen. De volgende ochtend wordt er een lekker ontbijtje geserveerd, natuurlijk bij de ijsberen. Daarna krijgt de winnaar een privérondleiding van de dierverzorger, nog voordat alle andere bezoekers naar binnen mogen en mag hij/ zij de gehele dag in het park blijven.

Volgende fase in campagne Gewoon zo!

De ijsberenchallenge is de volgende fase van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’. Deze campagne werd op 27 september gelanceerd om Drenten aan te sporen tot het nemen van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. Bijvoorbeeld door de verwarming een graad lager in te stellen, minder lang te douchen of isolatie aan te brengen in huis.

Met ‘Gewoon zo!’ werkt de provincie aan verdere uitvoering van het coalitieakkoord ‘Drenthe mooi voor elkaar 2019-2023'. Hierin is de informatievoorziening over de energietransitie en het op een laagdrempelige manier laten zien hoe Drenten duurzamer kunnen wonen opgenomen.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.gewoonzodrenthe.nl, facebook.com/GewoonZoDrenthe en Instagram.com/GewoonZoDrenthe