Internationale samenwerking


De provincie Drenthe werkt op het gebied van energie graag samen met andere organisaties. Niet alleen met Nederlandse, maar ook met buitenlandse organisaties.

Samenwerken is nodig

Samenwerking met andere landen op het gebied van duurzame energie wordt steeds belangrijker. De eerste reden is dat Nederland het energieprobleem niet alleen kan oplossen. De provincie Drenthe alleen al zeker niet. De tweede reden is dat de landen in Europa samen meer geld hebben om energieprojecten te kunnen betalen. Om dit geld te mogen gebruiken, moeten de landen meer gaan samenwerken.

Interregprojecten

De provincie Drenthe zoekt zo tactisch mogelijk energieprojecten uit om aan mee te doen. Deze projecten waar Drenthe aan meedoet, heten Interregprojecten. Voorbeelden hiervan zijn Hansa Energy Corridor, Majeur Groen Gas en NEND. NEND staat voor Nachhaltige Energien Nederland Deutschland.

De provincie en samenwerking

Samenwerking met andere landen in energieprojecten is voor de provincie ook handig. Drenthe kan daardoor zelf meer voor elkaar krijgen op het gebied van energie. Ook leren we meer organisaties in Europa kennen die zich met energie bezighouden. Tot slot krijgt de provincie hierdoor ook ervaring in samenwerking.

De provincie Drenthe doet dit niet alleen. Ze werkt ook samen met organisaties uit de provincie zelf. Met elkaar zoeken ze uit hoe ze het beste met andere landen kunnen samenwerken.