Zon op dak (nieuw)


In Drenthe zijn veel bedrijfsdaken geschikt voor zon op dak. Daarom zien wij graag zonnepanelen op daken van diverse bedrijven, kantoren, winkels, loodsen en boerderijen. Met zonnepalen op je dak wek je je eigen duurzame energie op. Deze energie kun je terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk, maar je kunt de energie ook opslaan en gebruiken wanneer jij dat wil. Hoe? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Het is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, dat weten wij ook. Hoe zit het bijvoorbeeld met je dakconstructie? En kun je wel een aansluiting krijgen op het elektriciteitsnetwerk? Bij provincie Drenthe willen we ondernemers die gaan voor zon op dak graag informeren en ondersteunen. Wij laten zien waar je rekening mee moet houden en ondersteunen met kennis en subsidies. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere wereld.

Harald Zegeren, adviseur Zon op Dak:

"Heb jij ruimte op jouw dak en wil jij verduurzamen, geld besparen én werken aan het groene imago van jouw bedrijf? Als adviseur ‘Zon op Dak’ help ik jou tijdens het hele proces van inventarisatie tot realisatie, en van het aanvragen van subsidie tot het contact met het netwerkbedrijf.

Ik heb een technische achtergrond en daarnaast bedrijfskunde gestudeerd. Ik heb jaren voor de overheid gewerkt tot ik vier jaar geleden een adviesbureau heb gestart. Ik weet wat er bij overheden én bij ondernemers speelt. De roep om te verduurzamen klinkt steeds luider. Vanuit overheden, het bedrijfsleven en de samenleving. Overheden zijn inmiddels verplicht om duurzaam in te kopen. Ook doen veel bedrijven en consumenten liever zaken met ‘groene’ bedrijven. Vergroenen is daarom ook het creëren van waarde voor jouw bedrijf.

Ik vind het mooi om te werken aan verduurzaming bij ondernemers in Drenthe. Bedrijfspanden bieden veel kansen. Laten we samen die kansen ontdekken én realiseren. Ik ga graag samen met jou aan de slag om resultaten te behalen én te werken aan jouw groene imago."

Mogelijke maatregelen

Als het gaat om verduurzaming bij ondernemers in Drenthe bieden daken van bedrijfspanden veel kansen.