Nog geen DUMAVA kunnen aanvragen?


Op maandag 3 oktober ging de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) open. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heeft u nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen u wilt nemen en wat u allemaal nodig heeft voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

De voorbereiding van een subsidieaanvraag kan veel tijd kosten. In het aanvraagproces van DUMAVA is een energieadvies een belangrijk en verplicht onderdeel. Aan de hand van het energieadvies, kunt u bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het beste bij uw gebouw passen. Heeft u recent een energieadvies laten opstellen? Het advies mag op het moment van de subsidieaanvraag maximaal 36 maanden oud zijn. Let er op dat u pas mag starten met de verduurzaming van uw gebouw, nádat u een subsidieaanvraag heeft ingediend.

DUMAVA gaat begin 2024 weer open. Door de grote interesse, wordt er op dit moment gekeken of de regeling eerder open kan. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan via de DUMAVA subsidiepagina, u vindt de link onderaan dit bericht.

Meer informatie?

Ga naar de website van RVO over DUMAVA