Duurzaam ondernemen in Drenthe


De provincie Drenthe biedt de MKB-ondernemers in Drenthe een gratis energiescan aan om inzicht te krijgen in het eigen energieverbruik en geeft advies over de mogelijke energiemaatregelen en voordelige financiering.

Uit de praktijk blijkt dat deze aanpak (scannen en begeleiden) werkt in Drenthe. De energiescan laat zien wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. En energie besparen levert geld op. Voert u alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder daadwerkelijk uit, dan voldoet u automatisch aan de wettelijke energiebesparingsverplichting voor MKB-ondernemers

Financiering

De Drentse Energie Organisatie is het Energiefonds van de Provincie Drenthe en kan helpen bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Voor het MKB en organisaties in Drenthe is er de Energie Lening Drenthe. Deze financiering is bedoeld om de drempel voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of energiezuinige ledverlichting te verlagen, is eenvoudig aan te vragen en heeft een aantrekkelijke rente.

En nu doe ik het ook! Zet de eerste stap naar besparing

Wil jij duurzamer ondernemen en minder energie gebruiken? Maar weet je niet waar je moet beginnen?​ ​Vraag de gratis Energiescan aan​!​

Met de Energiescan krijg je inzicht,​ overzicht en een praktische oplossing.​ Je ontvangt van onze ervaren adviseurs​ een persoonlijk rapport en advies voor​ jouw bedrijf.​ Je krijgt gegarandeerd inzicht in wat jij kunt besparen.

We gaan graag voor je aan de slag!​ Wil je daarna meteen duurzame stappen​ ​zetten? Wij helpen je in dit traject op maat​ ​van begin tot eind.

Ystral Benelux in Coevorden

De Sportschool in Emmen

Vakgarage Stadman in Annen

Boerhaarshoeve in Grolloo