Workshops


Waterstof

Waterstof is de toekomst. Resato gebruikt zijn expertise van hoge druk om waterstoftankstations te bouwen en laat je kennis maken met deze nieuwe techniek. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van waterstof en wat het kan betekenen voor onze samenleving? In deze workshop leer je meer.

De winst van een gezonde bodem

De winst van een gezonde bodem. In deze workshop legt Gerwin te Velde van ECOstyle alles uit over de aanleg, onderhoud en beheer van een “duurzame bodem op topniveau”. Deelnemers denken zelf mee over de oplossingen die bestaan bij uiteenlopende problemen.

Duurzaamheidseducatie

Hoe betrek je jongeren bij de duurzame toekomst van jouw bedrijf of organisatie? Met het IVN Jongeren Adviesbureau denken jongeren na over actuele vragen van lokale opdrachtgevers. Ze leren jouw bedrijf/organisatie kennen en bedenken creatieve, duurzame, out-of-the-box oplossingen. IVN werkt met deze flexibele methodiek succesvol in alle vormen van voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo, mbo). Welke vraag heb jij voor jongeren?

Circulaire Economie

Circulaire Economie is een term die je steeds meer en meer hoort. Maar wat betekent het voor jou en de maatschappij? Kun je zelf ook bijdragen en wat is dan het effect? Het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie is de aanjager van circulariteit in Drenthe. Zij nemen je mee in de uitdagingen voor de transitie in het noorden.

Duurzame Inzetbaarheid

Healthy Ageing@Work: We gaan interactief theorie en praktijk verkennen op het vlak van wat organisaties (HRM) en medewerkers gedurende de gehele loopbaan kunnen doen om vitaal, betrokken, gezond, flexibel inzetbaar te blijven.

Biodiversiteit

Afgelopen jaren is binnen de landbouw steeds meer aandacht gekomen voor ‘natuurinclusief handelen en ondernemen’. Duurzaamheid en biodiversiteit zijn cruciaal voor een gezonde agrarische bedrijfsvoering. Vanuit de Drentse praktijk zal Agrarisch Natuur Drenthe tonen hoe de sector zich inzet voor haar maatschappelijke taak. Wat is de al gangbare praktijk en welke natuur inclusieve ontwikkelingen zijn te er nog te verwachten. Er liggen veel gezamenlijke uitdagingen op het gebied van samenwerking met ketenpartijen, innovatie, grondstoffengebruik en bodembeheer.

Duurzame Innovaties

Zonder duurzame innovaties is er geen verandering in de wereld. Innofest geeft de mogelijkheid aan ondernemers om prototypes te testen tijdens festivals. Zij laten je bij deze workshop kennismaken met de wereld van de meest bijzondere uitvindingen en mogelijkheden op het gebied van innovatie.