Willie Wortel award!


Drentse 'Willie Wortels' zijn van harte welkom bij Hét Duurzaam Drenthe event 2018!

Eén van de meest opvallende uitvinders is zonder twijfel Willie Wortel. Deze verstrooide uitvinder heeft in veel Donald Duck avonturen voor de nodige hilarische uitvindingen gezorgd. Hij bouwde robots die gedachten konden lezen en hij ontwierp tijdmachines en ruimteraketten. Men kan het zo gek niet bedenken of Willie Wortel bedacht het.

Er zijn veel mensen met goede duurzame  ideeën. We willen hen graag helpen met de ontwikkeling en realisatie van hun idee én hen de kans geven kennis te maken met mensen uit het bedrijfsleven en andersom. Bent u of kent u een Drentse Willie Wortel? Meld u dan aan om kans te maken op de Willie Wortel award!

Het idee van Willie Wortel moet gaan om een duurzame innovatie waarbij (technische en praktische) haalbaarheid belangrijk is. De inzending is bij voorkeur op het niveau van een werkend prototype, maar kan ook een concept, applicatie, systeem, proces of dienst zijn. De inzending heeft bij voorkeur betrekking op duurzame landbouw, duurzame mobiliteit/logistiek, energie en gedrag, gebouwde omgeving of educatie en heeft zich in de markt nog niet commercieel bewezen.

De Drentse Willie Wortel wint 'advies'. De concrete invulling van de prijs is afhankelijk van het soort product/idee en de behoefte van de 'Willie Wortel'. Denk aan advies op het gebied van promotie om de zichtbaarheid te vergroten en doelgroep te bereiken. Praktische training gericht op netwerken of zakelijke telefoongesprekken voeren.