Publieksprijs 2018


Hieronder staan degenen die meedingen naar de publieksprijs van Hét Duurzaam Drenthe Event 2018. Stemmen kan pas op de dag zelf: 12 april.

Bodem Resetten

Met producten vanaf de akker, zieke gronden weer gezond en sportiever maken. Geen chemische middelen, geen residuen, maar door de natuur zelf. Dorpsbewoners rustiger, akkerbouwers en tuinders weer enthousiast, want het werkt zelfs beter. Zelfs in bio-teelten wordt het gebruikt: Bodem Resetten met Herbie producten. Een Drentse vinding die zelfs internationale aandacht trekt. Meer informatie over Bodem Resetten.


Drijvend Zonnepark: levert 25 MegaWatt

Zand is de belangrijkste grondstof voor de productie van Calduran Kalkzandsteen, product van de RuwBouw Groep. Dit zand wordt gewonnen in het meer grenzend aan de fabriek in Hoogersmilde. Met een oppervlakte van 80 hectare leent het meer zich uitstekend voor het opwekken van energie middels drijvende zonnepanelen. Samen met onze partner PowerField werken we aan het project “Drijvend Zonnepark” dat een vermogen oplevert van 25 MegaWatt, waarmee we kalkzandsteen nog duurzamer kunnen produceren. Meer informatie over het Drijvend Zonnepark.


Electric Motorcycles Assen

Verkoop en verhuur van elektrische motoren. Wij laten iemand graag ervaren wat rijden met een elektrisch motor is met de Experience Electric. Uiteindelijk zegt een ervaring meer dan kijken en beoordelen. Wij geven een schonere en stillere rij-beleving op de motor en aan de wereld. Meer informatie over Electric Motorcycles Assen.


PlusJeHuis

Wij tellen alle winst voor je op! Vorm je persoonlijke energietransitie. Welke energiebesparende en duurzame maatregelen passen in jouw situatie en wat levert het meeste op? Die opstelsom maken we voor jou! + Energiescan van de woning + Adviesrapport, offertes en gesprek + Installatie van de maatregelen + Onderhoud, subsidies, financiering. Meer informatie over PlusJeHuis.


Fietscaravan

Wij willen een gezond en duurzaam alternatief bieden voor de auto en vliegvakantie. Door de lichte aerodynamische constructie merk je bijna niet dat je een fietscaravan trekt. Door ervaringen van gebruikers te benutten resulteerde dit in veel nuttige functionaliteiten, zoals een geïntegreerd keukentje, klaptafeltje, zonne-energie-bank/verlichting en een van binnen te bedienen zwierend luik. Meer informatie over de fietscaravan.


Bermgras krijgt een nieuwe toekomst

Dat is het plan van gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe. Bermgras wordt momenteel gezien als afval maar kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden als grondstof zoals plaatmateriaal, papier of karton en Bokashi. Hierdoor wordt een circulaire economie opgezet waardoor het proces veranderd van maaien naar oogsten. Zes gemeenten in de regio Zuidwest Drenthe en de gemeente Hardenberg het Waterschap Drents Overijsselse Delta en de Provincie Drenthe zijn allen partner van dit project. Het betekent werkgelegenheid en innovatie voor de regionale economie. Meer informatie over bermgras.


Duurzaamheid op de Mare

Wij proberen dagelijks onze huisregel te “leven”. In alle lagen van onze zorgboerderij. Respect, Voor jezelf en je eigen lichaam, Voor de ander, Voor de dieren, Voor de boerderij en het erf, Voor de omgeving. Vanuit deze gedachte gaat onze bedrijfsvoering. En het lukt, met vallen en opstaan. Onze kleine leefgemeenschap is de wereld in het klein. Als er respect is, is er geen uitbuiting en oorlog. Meer informatie over De Mare.


Eerlijk Drenthe

Wij verbinden stad en platteland, door verkoop van regionale streekproducten, arbeid met (wa)jongeren door verkoop van zelf geproduceerde cadeauartikelen, onderwijs en arbeidsmarkt als Retail leer/werkbedrijfje. Wij streven naar impact om een volhoudbare samenleving; sociaal, regionaal en circulair. Met hart en verstand iets unieks in je winkelmand! Meer informatie over Eerlijk Drenthe.


Plastic uit de gracht wordt kantoormeubilair

Stop talking. Let’s start doing! Vepa gaat de strijd aan tegen het plasticprobleem. Samen met Plastic Whale hebben we Plastic Whale Circular Furniture by Vepa gelanceerd. Kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. En het plastic? Dat vissen we zelf uit de gracht! Meer informatie over Vepa en Plastic Whale.