Keynote spreker Sacha de Boer


De meeste mensen kennen Sacha de Boer als anchor van het NOS acht uur Journaal. Sinds ze daar in mei 2013 vertrok, heeft ze zich toegelegd op haar oorspronkelijke beroep: fotografe. Zo nu en dan laat zij zich nog eens verleiden om iets te presenteren – maar alleen als ze het leuk vindt.

Als fotografe laat ze zich ondertussen niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, en fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma, als de Hollandse boer die diens asperges teelt, of juist Colombiaanse koffieboeren. Behalve een bevlogen fotografe is ze nieuwsgierig en betrokken bij haar onderwerpen, en brengt ze haar kennis en kunde op diverse terreinen met veel geestdrift over. Dat ze in het echte leven spontaner overkomt dan destijds in de nieuwsuitzendingen ligt voor de hand, maar toch blijft haar opgewekte energie daarbuiten een aangename verrassing.

Curriculum Vitae

Sacha begon nog tijdens haar studie communicatiewetenschappen bij De Amsterdamse lokale zender AT5 als redacteur en verslaggever. Nadat zij was afgestudeerd, begon zij een eigen bedrijfje in journalistieke producties. Een van haar projecten was werken bij Radio 10 als eenmans nieuwsredactie, waar ze zich het nieuwslezen eigen maakte, en het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen. Naast haar loopbaan als journalist ontwikkelde Sacha zich ondertussen als gewaardeerd professioneel fotografe, een vak dat ze 5 jaar geleden met succes weer heeft opgepakt.

Sacha de Boer