Jurycriteria 2020


De huidige aanmeldingen voor de verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020 blijven gewoon staan en nemen we mee naar de nieuwe datum.

De nieuwe datum heeft een groot voordeel: je kunt je bedrijf nog aanmelden voor de verkiezing! Dit kan tot 15 september.

Voorwaarden voor deelname/nominatie

 • De jury is op zoek naar Hét Duurzame Drentse bedrijf 2020. Oftewel een bedrijf dat duurzaamheid in al zijn vezels heeft.
 • De termijn voor het inzenden eindigt 15 september 2020.
 • De inzending bestaat in ieder geval uit het volledige ingevulde deelnameformulier. Het staat de inzender vrij bijlagen toe te voegen aan dit formulier.
 • De deelnemer kan maximaal één inzending sturen.
 • Door inschrijving garandeert de inzender dat de inzending het resultaat is van eigen werk. Is dat niet het geval dan kan de inzender verklaren dat hij/zij toestemming heeft van de rechthebbende om de inzending te doen. Uitzondering hierop zijn nominaties.
 • Enkel ondernemingen inschreven bij de Kamer van Koophandel met een geldig KVK-nummer kunnen meedingen naar de award van ‘Hét duurzame Drentse bedrijf 2020’. Ondernemingen inschreven bij de Kamer van Koophandel voldoen aan de volgende criteria:
 1. Levering van goederen en/of diensten
 2. Voor de vergoeding wordt meer dan een symbolische vergoeding gevraagd
 3. Deelname aan het (normale) economische verkeer

Criteria

De mate waarin de inzending aantoonbaar ‘duurzaam’ is. Daarbij weegt de jury mee:

 1. De mate van circulariteit en het grondstoffengebruik;
 2. De positieve impact op het milieu;
 3. Hoe innovatief is de inzending;
 4. Sociale meerwaarde.