Hét Duurzaam Drenthe Event - 13 november 2020


Hét Duurzaam Drenthe Event zit erop!

De allerlaatste editie van Hét Duurzaam Drenthe Event vond plaats vanachter keukentafels, op banken en in werkkamers. De sprekers en ook de bijna 200 deelnemers aan zowel de webinars als de dag zelf maakten alles online mee. Wij blikken terug op een bijzonder event.

Korte terugblik 2020

Deze keer bevatte het programma een boeiende paneldiscussie tussen Mark Tuit (Regiodirecteur IVN Noord), Tjisse Stelpstra (Gedeputeerde Energie, provincie Drenthe) en Janwillem de Kam (Directeur VEPA, winnaar 2018). Het panel ging onder andere in op de energietransitie en de toekomst. Daarna volgde een bijzondere keynote van Gerrit Hiemstra. Gerrit stipte het probleem waar de wereld momenteel, naast de coronacrisis, mee kampt: de klimaatverandering en gaf mogelijke oplossingen. Na een korte pauze kwam het moment waar iedereen op gewacht heeft: de uitreiking van de prijzen.

Winnaar Publieksprijs 2020

De winnaar van de publieksprijs 2020 is LW Techniek, specialist in verlichting, maar ook installaties en camerasystemen. Daarbij staat duurzaamheid altijd centraal, maar ook natuurlijk kwaliteit en veiligheid. Eigenaar Lars Wonder is nog maar vijf jaar aan de gang en was erg verrast dat hij gewonnen had.

Winnaar Hét Duurzaamste Drentse Bedrijf 2020

Resato International uit Assen is uitgeroepen tot Hét Duurzaamste Drentse Bedrijf van Drenthe 2020. Resato International is een Nederlandse leverancier van slimme hogedruk oplossingen met als doel de productiviteit van haar klanten wereldwijd te verhogen. Ze ontwikkelen en produceren waterstraalsnijsystemen, waterstof vulstations en testsystemen voor een groenere toekomst. Rob Castien, CEO van Resato International, is blij met de prijs. “Het is fantastisch dat we gewonnen hebben."

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Natuurboerderij Eytemaheert uit Roderwolde en CuRe Technology uit Emmen. Juryvoorzitter Mark Tuit: "Hét Duurzaam Drenthe Event kende nog nooit zoveel aanmeldingen en inzendingen als dit jaar. Goede inzendingen ook en een hele stevige concurrentie. Maar alles bij elkaar opgeteld konden wij als jury niet om Resato heen. Resato is een ambassadeur voor duurzaamheid in Drenthe. En daarom de terechte winnaar van dit laatste event."

Afsluiting

Uiteindelijk sloot Egbert Hovenkamp II traditioneel af met een gedicht. Egbert was ook digitaal aanwezig en schreef gedurende het event mee en blikte in de afsluiting terug op Hét allerlaatste Duurzaam Drenthe Event.

Wij vonden het een hele bijzondere editie, niet alleen omdat het de allerlaatste keer was, maar ook omdat het volledig digitaal ging. Maar dat leverde ook unieke momenten op. Wij blikken met tevredenheid terug op acht jaar Hét Duurzaam Drenthe Event en bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage de afgelopen jaren.

Winnaar van 2020

De winnaar van dit jaar, en dus de allerlaatste ooit: Resato International in Assen. Juryvoorzitter Mark Tuit reikte de prijs uit aan directeur Rob Castien.

Ambassadeurs

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen kwam het event een flinke stap verder!

Peter Bootsma (voorzitter Vereniging Noorden Duurzaam)

Alex van Oost (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.))

Janwillem de Kam (directeur Vepa + winnaar 2018 + jurylid 2020)

Ina Leunge (LIMM Recycling + winnaar 2016)

Gentia Lokkers (ATB Nederland + winnaar 2014)

Johannes Bos (Greenwaste + winnaar 2017 + jurylid 2020)

Organiserende partijen