Hét Duurzaam Drenthe Event - 13 november 2020


Een nieuwe invulling voor Hét Duurzaam Drenthe Event

We zijn druk bezig met een nieuwe invulling van Hét Duurzaam Drenthe Event. Vrijdag 13 november gaat door, maar dat het heel anders wordt, is zeker. De hele dag een fysiek event organiseren zit er helaas niet meer in. Daarom hebben wij per onderdeel gekeken naar wat er mogelijk is. Het resultaat: een compleet vernieuwde versie van Hét Duurzaam Drenthe Event.

Hoe vast staan deze plannen?

We doen momenteel ons best om onze plannen in te richten en vorm te geven. Ze zijn nog onder voorbehoud, dus er kunnen nog zaken veranderen.Het wordt anders dan wat je gewend bent, maar we gaan er sowieso iets moois van maken.

Meld je aan als bezoeker

Je hoeft straks niets te missen van Hét Duurzaam Drenthe Event als er bijvoorbeeld geen bezoekers mogelijk zijn, want we gaan alles live streamen. Zo kun je er in ieder geval online bij zijn.

Vanaf 6 oktober kun je je aanmelden. Als je de uitnodiging wilt ontvangen, kun je je het beste aanmelden voor onze nieuwsbrief. Meld je hier aan en mis geen enkele update.

Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020

De huidige aanmeldingen voor de verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020 blijven gewoon staan en nemen we mee naar de nieuwe datum. Het is niet meer mogelijk om nieuwe bedrijven aan te melden.

De winnaar van dit jaar gaat naar huis met 5000 euro! Dit bedrag is bedoeld om als investering in te zetten bij het (verder) ontwikkelen van een duurzame innovatie van de onderneming.

Breng je stem uit!

Tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event reiken we de prijs uit voor Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020. Deze wordt gekozen door de jury op basis van de drie nominaties die uit alle inzendingen naar voren zijn gekomen. Alle inzendingen maken echter kans op de publieksprijs. En wie dat wordt, dat bepaal jij! Breng je stem uit en wie weet gaat het bedrijf van jouw keuze naar huis met de publieksprijs. De winnaar wordt tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event op 13 november bekendgemaakt. Vanaf 6 oktober kun je stemmen.

Verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf

Bent u of kent u een Drentse ondernemer die duurzaam bezig is binnen zijn/haar organisatie? Dan wordt deze onderneming misschien wel Hét Duurzame Drentse bedrijf van 2020! De winnaar van dit jaar gaat naar huis met 5000 euro! Dit bedrag is bedoeld om als investering in te zetten bij het (verder) ontwikkelen van een duurzame innovatie van de onderneming.

Dit jaar is het de allerlaatste keer dat Hét Duurzaam Drenthe Event plaatsvindt: een mooie gelegenheid om met oud-winnaars van de verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf terug te blikken.

Winnaar van 2014

We trappen af met ATB Nederland (winnaar 2014). Directeur Gentia Lokkers roept duurzame bedrijven op mee te doen aan de verkiezing.

Winnaar van 2016

In 2016 won LIMM Recycling. Directeur Ina Leunge vertelt graag meer over de werkzaamheden en het winnaarschap.

Winnaar van 2017

In 2017 werd Greenwaste de winnaar. Eigenaar Johannes Bos raadt aanmelding aan:"Het zal je zeker niet teleurstellen."

Winnaar van 2018

In 2018 ging VEPA met de winst naar huis. Directeur Janwillem de Kam vertelt wat het de kantoor- en projectmeubelfabrikant gebracht heeft.

Winnaar van 2019

Vorig jaar won Bouwbedrijf Broekman. Nog steeds is directeur Hilco Broekman erg blij met hun deelname aan de verkiezing.

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag. In Drenthe noemen we dit Hét Duurzaam Drenthe Event.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en inwoners hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Ambassadeurs

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

Peter Bootsma (voorzitter Vereniging Noorden Duurzaam)

Alex van Oost (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.))

Janwillem de Kam (directeur Vepa + winnaar 2018 + jurylid 2020)

Ina Leunge (LIMM Recycling + winnaar 2016)

Gentia Lokkers (ATB Nederland + winnaar 2014)

Johannes Bos (Greenwaste + winnaar 2017 + jurylid 2020)

Partners Het Duurzaam Drenthe Event

Banner_duurzaam

Organiserende partijen

Organiserende partijen
logo-IVN_RGB-01 Drenthe in Transitie Drenthe_3005_RGB
DIT