Hét Duurzaam Drenthe Event 2020


Hét Duurzaam Drenthe Event wordt verplaatst

Hét Duurzaam Drenthe Event gaat op 24 april niet door. In verband met de maatregelen rondom het corona-virus en de richtlijnen van het RIVM en de Provincie Drenthe is besloten het evenement uit voorzorg te verplaatsen naar het najaar.

Wanneer vindt Hét Duurzaam Drenthe Event wél plaats?

Een nieuwe datum staat nog niet vast. Ook doorgang in het najaar is onder voorbehoud. Het is lastig te voorspellen welke maatregelen dan van kracht zijn.

Hoe zit het met de aanmeldingen voor Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020?

De huidige aanmeldingen voor de verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2020 blijven gewoon staan en nemen we mee naar de nieuwe datum. Eventueel wordt het dan opnieuw mogelijk om nog een bedrijf aan te melden. Dit wordt later bepaald.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Via de nieuwsbrief sturen we je meteen een update zodra er een nieuwe datum bekend is of als er ander nieuws is. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief via deze link.

Verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf

Bent u of kent u een Drentse ondernemer die duurzaam bezig is binnen zijn/haar organisatie? Dan wordt deze onderneming misschien wel Hét Duurzame Drentse bedrijf van 2020! De winnaar van dit jaar gaat naar huis met 5000 euro! Dit bedrag is bedoeld om als investering in te zetten bij het (verder) ontwikkelen van een duurzame innovatie van de onderneming.

Dit jaar is het de allerlaatste keer dat Hét Duurzaam Drenthe Event plaatsvindt: een mooie gelegenheid om met oud-winnaars van de verkiezing Hét Duurzame Drentse Bedrijf terug te blikken.

Winnaar van 2014

We trappen af met ATB Nederland (winnaar 2014). Directeur Gentia Lokkers roept duurzame bedrijven op mee te doen aan de verkiezing.

Winnaar van 2016

In 2016 won LIMM Recycling. Directeur Ina Leunge vertelt graag meer over de werkzaamheden en het winnaarschap.

Winnaar van 2017

In 2017 werd Greenwaste de winnaar. Eigenaar Johannes Bos raadt aanmelding aan:"Het zal je zeker niet teleurstellen."

Winnaar van 2018

In 2018 ging VEPA met de winst naar huis. Directeur Janwillem de Kam vertelt wat het de kantoor- en projectmeubelfabrikant gebracht heeft.

Winnaar van 2019

Vorig jaar won Bouwbedrijf Broekman. Nog steeds is directeur Hilco Broekman erg blij met hun deelname aan de verkiezing.

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag. In Drenthe noemen we dit Hét Duurzaam Drenthe Event.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en inwoners hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Ambassadeurs

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

Peter Bootsma (voorzitter Vereniging Noorden Duurzaam)

Alex van Oost (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.))

Janwillem de Kam (directeur Vepa + winnaar 2018 + jurylid 2020)

Ina Leunge (LIMM Recycling + winnaar 2016)

Gentia Lokkers (ATB Nederland + winnaar 2014)

Johannes Bos (Greenwaste + winnaar 2017 + jurylid 2020)

Partners Het Duurzaam Drenthe Event

Banner_duurzaam

Organiserende partijen

Organiserende partijen
logo-IVN_RGB-01 Drenthe in Transitie Drenthe_3005_RGB
DIT