Hét Duurzaam Drenthe Event 2020


Hét Duurzaam Drenthe Event: hét jaarlijkse event waar ondernemers, particulieren en adviseurs elkaar ontmoeten en helpen om samen duurzame ideeën te verwezenlijken. Hét Duurzaam Drenthe Event vindt plaats op vrijdag 24 april 2020. Dit jaar staat in het teken van het allerlaatste Duurzaam Drenthe Event.

Bent u of kent u een Drentse ondernemer die duurzaam bezig is binnen zijn/haar organisatie? Dan wordt deze onderneming misschien wel hét duurzame Drentse bedrijf van 2020! U kunt nu bedrijven nomineren!

Wilt u weten welk bedrijf dit jaar hét duurzame Drentse bedrijf wordt en welk bedrijf de publieksprijs wint? Of bent u geïnteresseerd in duurzame initiatieven en ontwikkelingen? Meld u dan aan als bezoeker. Dit kan vanaf maart.

Nomineer een onderneming!

Bent u of kent u een Drentse ondernemer die erg duurzaam bezig is binnen zijn/haar organisatie? Dan wordt deze onderneming misschien wel hét duurzame Drentse bedrijf van 2020! Via dit formulier kunt u tot 16 maart bedrijven nomineren.

Keynote sprekers HDDE 2020

De keynote sprekers voor Hét Duurzaam Drenthe Event van 2020 maken we te zijner tijd bekend.

Meld u aan als bezoeker!

Vanaf maart kunt u zich aanmelden. Wilt u te zijner tijd de uitnodiging ontvangen? Meld u hier aan en mis geen enkele update!

Winnaar HDDE 2019: Bouwbedrijf Broekman

winnaar hdde 2019 bouwbedrijf broekman

Bouwbedrijf Broekman uit Nijensleek – specialist in energiezuinig en energieneutraal bouwen – werd tijdens het event uitgeroepen tot Hét Duurzame Drentse Bedrijf van 2019. Broekman bouwt sinds 2011 energieneutrale koloniewoningen in Frederiksoord en Wilhelminaoord en blijft innoveren en verduurzamen. Naast de koloniewoningen die al gebouwd zijn, worden er op dit moment twee speciale koloniewoningen zonder nutsaansluitingen ontwikkeld. Deze zijn geheel zelfvoorzienend. Zo wordt het hemelwater opgevangen en gezuiverd tot drinkwater, het riool wordt geregeld door een IBAsysteem (individuele Behandeling van Afvalwater) en de zelf opgewekte energie wordt opgeslagen doormiddel van waterstof. Met deze pilotwoningen verwacht Broekman baanbrekend te zijn in de energieopslag.

Publieksprijs 2019: Akkerbouwbedrijf De Jong

De bezoekers van Hét Duurzaam Drenthe Event kozen Akkerbouwbedrijf De Jong als winnaar van de publieksprijs. Zij hebben grote stappen gezet het gebied van duurzaamheid en zijn een voorbeeld voor veel (landbouw)bedrijven. Zo heeft het bedrijf het project 'Energieopslag op het Boerenbedrijf' en is daarmee het eerste boerenbedrijf in Nederland dat zonne-energie opslaat in een accu waar inwoners in de buurt van kunnen profiteren. Ook werken ze actief aan duurzame landbouw en zijn ze betrokken bij de realisatie van een zonnepark.

Terugblik HDDE 2019

f60629e3-4f08-4fcc-8732-41e6fc9e4267 (1)

“Het is inspirerend en mooi om te zien hoe bedrijven in Drenthe blijven innoveren en verduurzamen”, sprak gedeputeerde Tjisse Stelpstra tijdens de opening van Hét Duurzaam Drenthe Event 2019. Op vrijdag 8 maart kwamen we met ruim tweehonderd belangstellenden bij elkaar voor de zevende editie van het event. Dit jaar stond het event in het teken van ‘de winst van duurzaamheid’: voordeel voor mens, milieu en de Drentse economie.

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag. In Drenthe noemen we dit Hét Duurzaam Drenthe Event.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en inwoners hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Ambassadeurs

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

20180815 Peter BootsmaPeter Bootsma (voorzitter Vereniging Noorden Duurzaam) "Duurzame ontwikkeling en democratische vernieuwing zijn de grote maatschappelijke debatten van dit moment. Het lijken verschillende onderwerpen maar ze grijpen in elkaar en gaan uiteindelijk over hetzelfde. Kom naar HDDE en ontdek wat er voor ons ligt en hoe je daar deel van kunt zijn."

Alex van OostAlex van Oost (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.)): "Voor fundamentele vernieuwing zijn nog heel wat doorbraken nodig. Met Hét Duurzaam Drenthe Event en N.I.C.E. doorbreken we de patronen van het oude!"

Vepa - Janwillem de KamJanwillem de Kam (directeur Vepa en winnaar 2018:)“Wij willen onze kennis en ervaringen op het gebied van duurzaamheid graag delen met anderen. Niet denken, maar doen!”

Partners Het Duurzaam Drenthe Event

Banner_duurzaam

Organiserende partijen

Organiserende partijen
logo-IVN_RGB-01 Drenthe in Transitie Drenthe_3005_RGB
DIT