Hét Duurzaam Drenthe Event 2018


Loopt u al een tijdje rond met één of meerdere goede ideeën om Drenthe duurzamer te maken? Of wellicht werkt uw bedrijf erg duurzaam of bent u degene die een wereldproduct op de markt brengt? Dan nodigen wij u uit om mee te doen met Hét Duurzaam Drenthe Event in het voorjaar van 2019. Dit jaar is Vepa verkozen tot hét duurzame Drentse bedrijf. Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe won de publieksprijs.

HDDE 2018 in beeld

Hét Duurzame Drentse Bedrijf 2018: Vepa

Vepa: hét duurzame Drentse bedrijf van 2018

Stop talking. Let’s start doing! Dat is het motto van Vepa. Samen met stichting Plastic Whale gaat het Hoogeveense bedrijf de strijd aan tegen de plasticsoep. Vepa maakt van Amsterdams grachtenplastic kantoormeubelen. Al hun producten zijn uniek en maken ze zelf van bijzondere (gerecyclede) grondstoffen. Het transport regelen ze zelf. Ook van bijna al hun eigen afval kunnen ze weer nieuwe producten maken. Vepa doet duurzaam. Daarom zijn zij Hét duurzame Drentse bedrijf van 2018.

Publieksprijs 2018

Gebiedscoöperatie Zuidoost-Drenthe winnaar publieksprijs HDDE2018

De bezoekers van Hét Duurzaam Drenthe Event kozen Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe als winnaar van de publieksprijs. Zij willen bermgras een nieuwe toekomst geven. Bermgras wordt momenteel gezien als afval. Maar het is juist geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld plaatmateriaal, papier of karton. Hierdoor wordt een circulaire economie opgezet waardoor het proces verandert van maaien naar oogsten.

Winnaar Fotowedstrijd

Rick van Breda

De drie winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend. Rick van Breda maakte volgens de jury de beste foto. De tweede prijs ging naar Hielke van Bergen uit Assen. Op de derde plaats is Jacqueline Zwiebel geëindigd.

#HDDE2018

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag. In Drenthe noemen we dit Hét Duurzaam Drenthe Event.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en inwoners hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Ambassadeurs 2018

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event 2018. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

Ambassadeurs 2018
Waarom ambassadeur?
Limm Ina en Lenze Leunge, eigenaren Limm Recycling: "Het winnen van de prijs in 2016 heeft ons veel gebracht: meer bekendheid en meer klanten!"
Anne Jan Zwart

Anne Jan Zwart, oprichter Ecostyle BV: "Duurzaamheid betekent voor ons dat we ondernemen met respect voor de natuur en het milieu. We kijken dus vooral naar ecologisch verantwoorde oplossingen. We ontwikkelen producten die zacht zijn voor planten en omgeving, maar die ook snel afbreekbaar zijn."

Jofien Brink BOKD Jofien Brink, voorzitter BOKD: "Ik steun hét Duurzaam Drenthe event omdat het tijdens dit event draait om leren, inspireren en mogelijke samenwerkingen."
Green Drinks

Geert Huitema en Linda Meijer-Alberts, Green Drinks: "Maandelijks organiseren wij in Zuidoost Drenthe een Green Drinks bij een bedrijf dat duurzaam, maatschappelijk verantwoord of maatschappelijk betrokken onderneemt. Hét Duurzaam Drenthe Event biedt ondernemers het provinciale podium om te tonen hoe ver ze daarmee al zijn en om breder samenwerking te zoeken en wij leveren daar graag een bijdrage aan vanuit het motto: “Samenwerken om Duurzaam Drenthe te versterken”. --> Wij zijn er bij!"

Andre Faaij

André Faaij: "De energietranstie is volop bezig; nieuwe duurzame technologieën zijn of worden snel concurrerend, markten veranderen, bedrijven reorganiseren en steeds meer burgers nemen zelf initiatief. Het komende decennium kan het heel erg hard gaan; brace yourself!"

Dick Dijkstra - Recreatieschap Drenthe

Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe: duurzaamheid is van groot belang voor behoud van onze natuur en leefomgeving. Organisaties en inwoners van Drenthe zien dit ook, zij investeren in duurzaamheid en besparen daarbij op hun energielasten. De sector Recreatie en Toerisme is een ‘groene sector’ die haar natuurlijke omgeving koestert en versterkt. Immers, dat is ons toeristisch product. Duurzaamheid verbindt mensen met elkaar: we hebben elkaar nodig om tot nog grotere hoogte te stijgen op dit gebied. Dit bewijst het succes van inmiddels de vijfde editie van Hét Duurzaam Drenthe Event.

Johannes Bos Greenwaste Johannes Bos van Greenwaste én winnaar van het Duurzame Bedrijf in 2017: "Vanuit directe betrokkenheid met en kennis van de opdrachtgever zetten wij ons in om zo efficiënt mogelijk om te gaan met afvalstromen. Wij zetten ons in om een maximale her inzetbaarheid te realiseren en daarmee samenhangende opbrengsten."

Partners Het Duurzaam Drenthe Event 2018

Banner_duurzaam

Organiserende partijen

Organiserende partijen
logo-IVN_RGB-01 Drenthe in Transitie Drenthe_3005_RGB
DIT