Hét Duurzaam Drenthe Event 2019


Werkt uw bedrijf erg duurzaam of bent u degene die een wereldproduct op de markt brengt? Dan nodigen wij u uit om mee te doen met Hét Duurzaam Drenthe Event op vrijdag 8 maart 2019. Dit jaar staat 'de winst van duurzaamheid' centraal: voordeel voor mens, milieu en de Drentse economie. Afgelopen jaar is Vepa verkozen tot hét duurzame Drentse bedrijf. Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe won de publieksprijs. Wilt u weten welk bedrijf dit jaar hét duurzame Drentse bedrijf wordt en welk bedrijf de publieksprijs wint? Meld u dan aan als bezoeker. Dit kan tot 5 maart.

Maximum aantal bezoekers bereikt!

Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor Hét Duurzaam Drenthe Event 2019. We zitten helemaal vol.

Keynote sprekers HDDE 2019

De keynote sprekers voor Hét Duurzaam Drenthe Event van 2019 zijn:

Winnaar HDDE 2018: Vepa

Vepa: hét duurzame Drentse bedrijf van 2018

Stop talking. Let’s start doing! Dat is het motto van Vepa. Samen met stichting Plastic Whale gaat het Hoogeveense bedrijf de strijd aan tegen de plasticsoep. Vepa maakt van Amsterdams grachtenplastic kantoormeubelen. Al hun producten zijn uniek en maken ze zelf van bijzondere (gerecyclede) grondstoffen. Het transport regelen ze zelf. Ook van bijna al hun eigen afval kunnen ze weer nieuwe producten maken. Vepa doet duurzaam. Daarom zijn zij Hét duurzame Drentse bedrijf van 2018.

Publieksprijs 2018

Gebiedscoöperatie Zuidoost-Drenthe winnaar publieksprijs HDDE2018

De bezoekers van Hét Duurzaam Drenthe Event kozen Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe als winnaar van de publieksprijs. Zij willen bermgras een nieuwe toekomst geven. Bermgras wordt momenteel gezien als afval. Maar het is juist geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld plaatmateriaal, papier of karton. Hierdoor wordt een circulaire economie opgezet waardoor het proces verandert van maaien naar oogsten.

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag. In Drenthe noemen we dit Hét Duurzaam Drenthe Event.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en inwoners hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Ambassadeurs 2019

Dit zijn de ambassadeurs van Hét Duurzaam Drenthe Event 2019. Wij danken onze ambassadeurs voor hun belangrijke inzet! Door hen komt het event een flinke stap verder!

Ambassadeurs 2019
Waarom ambassadeur?
20180815 Peter Bootsma

Peter Bootsma,
voorzitter Vereniging Noorden Duurzaam: "Duurzame ontwikkeling en democratische vernieuwing zijn de grote maatschappelijke debatten van dit moment. Het lijken verschillende onderwerpen maar ze grijpen in elkaar en gaan uiteindelijk over hetzelfde. Kom naar HDDE 2019 en ontdek wat er voor ons ligt en hoe je daar deel van kunt zijn."

gentia pasfoto.IMG_9752.klein

Gentia Lokkers, ATB Nederland: "Duurzaamheid is zuinig omgaan met alles en iedereen om je heen. Moeilijk is het niet, begint met bewustwording en nadenken waar voordelen te behalen zijn en dan handelen!"

Alex van Oost

Alex van Oost, Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (N.I.C.E.): "Voor fundamentele vernieuwing zijn nog heel wat doorbraken nodig. Met Hét Duurzaam Drenthe Event en N.I.C.E. doorbreken we de patronen van het oude!"

Vepa - Janwillem de Kam

Janwillem de Kam, directeur Vepa en winnaar 2018: “Wij willen onze kennis en ervaringen op het gebied van duurzaamheid graag delen met anderen. Niet denken, maar doen!”

Jan van Goor

Jan van Goor, coördinator GCZWD: "Duurzaam. Zo niet, dan toch."

Limm Ina en Lenze Leunge, eigenaren LIMM Recycling: "Het winnen van de prijs in 2016 heeft ons veel gebracht: meer bekendheid en meer klanten! 100% LIMM = 100% recycling!"
Jofien Brink BOKD Jofien Brink, voorzitter BOKD: "Ik steun hét Duurzaam Drenthe event omdat het tijdens dit event draait om leren, inspireren en mogelijke samenwerkingen."
Green Drinks

Geert Huitema en Linda Meijer-Alberts, Green Drinks: Als MVO-Platform Zuidoost Drenthe organiseren we maandelijks in de regio een GreenDrinks. Wij doen ook in 2019 weer mee aan HDDE vanuit het motto: “Samenwerken om Duurzaam Drenthe te versterken”.

Andre Faaij

André Faaij: "De energietranstie is volop bezig; nieuwe duurzame technologieën zijn of worden snel concurrerend, markten veranderen, bedrijven reorganiseren en steeds meer burgers nemen zelf initiatief. Het komende decennium kan het heel erg hard gaan; brace yourself!"

Dick Dijkstra - Recreatieschap Drenthe

Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe: "Onze sector is een ‘groene sector’ die haar natuurlijke omgeving koestert en versterkt. Immers, dat is ons recreatief-toeristisch product. Duurzaamheid verbindt mensen met elkaar: we hebben elkaar nodig om tot nog grotere hoogte te stijgen. Dit bewijst het succes van Hét Duurzaam Drenthe Event."

Johannes Bos Greenwaste Johannes Bos van Greenwaste én winnaar van het Duurzame Bedrijf in 2017: "Vanuit directe betrokkenheid met en kennis van de opdrachtgever zetten wij ons in om zo efficiënt mogelijk om te gaan met afvalstromen. Wij zetten ons in om een maximale her inzetbaarheid te realiseren en daarmee samenhangende opbrengsten."

Partners Het Duurzaam Drenthe Event 2019

Banner_duurzaam

Organiserende partijen

Organiserende partijen
logo-IVN_RGB-01 Drenthe in Transitie Drenthe_3005_RGB
DIT