Boek de Drentse natuur


Het Drentse landschap heeft schrijvers en kunstenaars al eeuwenlang geïnspireerd. Van Drielst bijvoorbeeld schilderde al in de 18e eeuw adembenemend mooie landschappen. De provincie Drenthe nodigt haar inwoners en toeristen uit om eens op een andere manier naar natuur te kijken, door de ogen van schrijvers en dichters. Daarom is de Literaire Kaart 'Boek de Drentse natuur' ontwikkeld. Een kaart boordevol wandelingen door natuurgebieden, geïnspireerd op bestaande literatuur over Drenthe. Ook restaurants, cafés en bezoekerscentra worden gekoppeld aan deze wandelingen. De kaart is gratis beschikbaar via VVV kantoren in Drenthe en via deze pagina.

Boek de Drentse natuur!

De literaire kaart 'Boek de Drentse natuur' toont routes in natuurgebieden die een link hebben met schrijvers, dichters en kunstenaars. De kaart is gratis beschikbaar bij VVV-locaties en bibliotheken in Drenthe.

Kaart Drenthe Boekenweek

Programma Drentse Literatuurdagen

Op 11, 14 en 18 maart 2018 vormde het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en het Verenigingsgebouw in Veenhuizen het decor voor de eerste editie van de Drentse Literatuurdagen.

Beeld Drentse Literatuurdagen vierkant

Uitgelicht

Header 16x9

Drenthe gaat voor robuuste natuur die tegen een stootje kan en ruimte biedt om te beleven en benutten. Het college heeft hiervoor het programma Natuurlijk Platteland 2016 – 2021 vastgesteld. Hierin staan de gezamenlijke ambities voor natuur en water voor de komende zes jaar.

Banner Bargerveen

Acht van de wandelingen op de literaire wandelkaart voeren door een gebied dat deel uitmaakt van het Europese netwerk van de mooiste natuurgebieden. Dit netwerk heet Natura 2000. De 14 Drentse Natura 2000-gebieden maken onderdeel uit het van Natuurnetwerk Nederland.

Banner Boekenkast

Pop-up Bibliotheken bijzondere locaties

Van 10 t/m 17 maart staan op bijzondere locaties in Drenthe zogenaamde mini 'Pop-up' bibliotheken. Bijvoorbeeld in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, en het Van Gogh Huis. De boekenkasten van Biblionet staan vol met boeken met het thema natuur. Leen een boek of neem een gratis exemplaar mee!