Terugblik Dutch Agri Food Week


Proeven, ontmoeten en ontdekken

Tijdens de Dutch Agri Food Week lieten agrarische ondernemers, koks, producenten en onderwijsinstellingen zien hoe zij een bijdrage leveren aan gezonde en lokale voeding. En wat daar voor nodig is in de gehele keten van boer naar bord. Ruim 250 enthousiastelingen deelden tijdens het landbouwcongres hun ervaringen en ideeën om te werken aan een duurzame landbouwsector in Drenthe. Zodat ook volgende generaties kunnen genieten van (h)eerlijke producten van eigen bodem.

Dit jaar hebben Drentse schoolkinderen het leven op de boerderij kunnen ontdekken en proeven tijdens het ‘Boergondisch koken met kids’. Op maar liefst twaalf locaties in Drenthe kookten kinderen gezamenlijk een gezonde maaltijd met ingrediënten van de boerderij.

Ook hebben we met de kookwedstrijd Kindermenu 2.0 scholen gevraagd om mee te denken over een gezond kindermenu in Drentse restaurants. Een mooie en verrassende manier om meer variatie te krijgen in het aanbod van de lokale horeca. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele initiatieven die in heel Drenthe ondernomen zijn tijdens de Dutch Agri Food Week. Het is overweldigend om te zien hoe groot het enthousiasme is in de gehele sector. Gezamenlijk hebben we Drenthe op de kaart gezet. Dit smaakt naar meer en we kijken nu al uit naar 2019!

Klik op de afbeelding hieronder en bekijk de Terugblik.

Terugblik