TastyBasics


In Nederland is er een probleem rondom Obesitas en andere welvaartziekten. Deze ziekten hebben invloed op de kwantiteit van ons leven(hoe oud we worden), maar ook op de kwaliteit van ons leven en dan met name de laatste 15 tot 20 jaar van iemands leven. Ook zorgen de ziekten voor een toename van de kosten van de gezondheidszorg.

Voedingslijn

Om de ziekten te voorkomen zou iedereen gezonder moeten gaan eten. Hier wil FoodBasics graag aan bijdragen, daarom hebben zij een nieuwe voedingslijn geïntroduceerd met de naam TastyBasics. Hoewel FoodBasics nieuwe producten blijft ontwikkelen bestaat de lijn TastyBasics momenteel al uit zeven gemaksproducten waarin geen koolhydraten (suiker, bloem en zetmeel) toegevoegd zijn. Extra koolhydraten geven namelijk extra (overbodige) calorieën, zonder dat ze extra voedingswaarde toevoegen aan het lichaam. In plaats van de extra koolhydraten gebruikt Food Basics fruit, groenten, noten, zaden en zuivel, deze ingrediënten geven bouwstoffen voor het lichaam. Naast dat de lijn gezond is, zijn de producten ook nog eens gemakkelijk. Het zijn namelijk kant en klare producten zodat de consument niet lang in de keuken hoeft te staan. Als derde zijn de producten smaakvol en passen ze in de consumentenverwachting van nu.

Producten

De zeven producten zijn:

  1. Mix voor groentepannenkoek
  2. Mix voor fruitcake
  3. Pannenkoek kant en klaar
  4. Crackers
  5. Brood
  6. Huzarensalade
  7. Groentetaartje

Website

Ga naar www.tastybasics.nl voor meer informatie en verkooppunten.


De werking van Koolhydraten

FoodBasics heeft in samenwerking met verhoefenco.nl een animatie gemaakt over de werking van koolhydraten in je lichaam:

Infographic over de werking van Koolhydraten in je lichaam