Dutch Food Week


Van 5 tot en met 16 oktober 2019 staat Drenthe in het teken van voedsel tijdens de vijfde editie van de landelijke Dutch Food Week (DFW). Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Dutch Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van boer naar bord nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Twee weken lang zijn er tal van evenementen in de provincie; van Boergondisch koken tot de 'Week van het Nederlandse Voedsel'.

Uitgelicht

Kunst in de kas

Op 13 oktober 2019 vindt in Erica de 21ste editie plaats van Kunst in de Kas. Bij dit evenement wordt in de kassen van Erica kunst tentoongesteld, zijn er optredens en activiteiten. Tijdens Kunst in de Kas zijn er gemiddeld 2.000 bezoekers aanwezig. De kunst hangt tussen de paprika’s en bloemen, zo ontmoet kunst de tuinbouw.

Logo-Gemeente-Noordenveld-RGB3001-300x85

In de gemeente Noordenveld kunt u op 12 oktober van 14:00 – 16:00 uur al fietsend door het prachtige landschap ruiken, proeven en beleven! Hoe wordt kaas nu eigenlijk gemaakt en waar komt ons vlees vandaan?

Big Vief

Drents Big Vief is een 40 kilometer lange fietssafari geïnspireerd door de zeldzame Big Five uit Afrika. Je hoeft namelijk helemaal niet naar Afrika om bijzondere dieren te zien, want ze zijn hier ook in Nederland te vinden!

stoofperenfeest-collage-300x300

Ook dit jaar vindt op de eerste zaterdag van oktober de unieke perenpluk in Ruinerwold plaats aan de langste stoofperenboomgaard ter wereld. Het is onderdeel van het Stoofperenfeest, met marktkramen en muziek op boerenerven én kinderactiviteiten, zoals een stoofperen-veilingmeester. Kom plukken, proeven en ontdekken op dit bijzondere Drentse oogstfeest!

MJJ-20181015-boergondisch-36

Boergondisch koken met Kids

Wat groeit er op het land van de boer en hoe kun je met deze gewassen een lekkere en gezonde maaltijd maken? Kinderen ontdekken hoe het werkt van boer naar bord. Een kijkje op het land, vervolgens samen koken en natuurlijk lekker eten. Echt boer-gondisch!

MJJ-20171019-Diner-8

Tijdens deze week - een initiatief van Drentse agrarische ondernemers - wordt iedereen uitgedaagd alleen voedsel te gebruiken dat in Nederland is geproduceerd. Iedereen mag mee doen! Consument, maar ook de retail, horeca en scholen. Je hoeft je niet aan te melden maar kan gewoon doen! Tijdens deze week draait het om bewustwording. Weten we waar ons eten vandaan komt? En beseffen we hoeveel voedsel van Nederlandse bodem is?

mjj-natuurlijkpl-26

In de gemeente Noordenveld kunt u op 12 oktober van 14:00 – 16:00 uur al fietsend door het prachtige landschap ruiken, proeven en beleven! De start is bij de Blakervelderhoeve – waar ook Foodzoekers en een Smaakparcours is.

A5CDB764-DCA1-4168-8673-2BE6A6552987-169x300

Opening Melktap in supermarkt Beilen

Op 16 oktober wordt er een melktap geopend in de Jumbo supermarkt in Beilen (Ventweg Zuid). Dit is een nieuw concept: melk vers van de boer te koop in de plaatselijke supermarkt. Een rechtstreeks en (h)eerlijk product. Verser kan de melk niet zijn!