Zichtbaarheid


Drenthe, oerprovincie van Nederland biedt met haar natuurschoon, diversiteit aan landschappen, stilte, echte duisternis en rijke cultuurhistorie, een uniek decor voor veel vormen van vrijetijdsbesteding. Dat willen we laten zien aan onze bezoekers.

De totale zichtbaarheid van Drenthe is een gezamenlijk inspanning waar ondernemers, gemeenten, het recreatieschap, instellingen, organisaties en Marketing Drenthe dagelijks mee bezig zijn.

We zetten onder andere in op toonaangevende, culturele evenementen zoals de theatervoorstelling Het Pauperparadijs die in 2017 in Veenhuizen werd opgevoerd, maar ook op het beleven van Drentse erfgoedverhalen. Daarnaast investeren we in diverse projecten die bijdragen aan de zichtbaarheid van Drenthe. Voorbeelden hiervan zijn Boomhut XXL en het Pixiepad. In het programma Boomhut XXL dat in januari werd uitgezonden op SBS6 werden 5 bijzondere boomhutten gebouwd, waarin bezoekers aan Drenthe kunnen overnachten. (www.drenthe.nl/boomhut). Het Pixiepad is een bijzonder pad waarin de pixies (flonkerende lichtjes) je in het donker de wegwijzen en samen een lichtkunstwerk vormen.

Meer weten over bijzondere overnachtingsmogelijkheden, dagjes uit, cultuur,  evenementen of fiets- en wandelroutes, kijk op www.drenthe.nljv_20180128_2994