Fietsjaar Drenthe start met week vol fietsactiviteiten


Poets je fiets, check je remmen en bandenspanning en ga Op Fietse door Drenthe!

Het fietsjaar 2019 start in Drenthe met een week vol fietsactiviteiten. In de week van 11 tot en met 17 maart kun je onder andere meedoen aan de VAM Challenge, Kleintje Fiets4Daagse en de toerversie van de Ronde van Drenthe. Er is een clinic voor bedrijven op de VAM-berg en vanaf maandag 11 maart start een stempelkaartenactie voor basisscholen.

Officiële opening VAM-berg

Op vrijdag 15 maart wordt de VAM-berg officieel geopend door minister Bruno Bruins en gedeputeerde Henk Brink. Het nieuwe mountainbikeparcours met vlonders, rockgardens en een unieke waterbrug van 60 meter lang wordt dan ook officieel in gebruik genomen.

Bike Label Party

De week wordt afgesloten met de Ronde van Drenthe en de UCI Bike Region Label Party op zaterdag 16 maart. Tijdens deze party viert Drenthe de tweede verjaardag van het Bike Region Label dat Drenthe in 2016 als eerste regio in Europa kreeg van de UCI. De party vindt plaats in Theater - Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen waar presentator Herbert Dijkstra diverse gasten ontvangt, waaronder Mart Smeets. Daarnaast worden de wielrenner, wielrenster en wielertalent van 2018 gekozen. Iedereen is welkom bij de party. Aanmelden kan via www.firstucibikeregion.com/label-party-2019

Meer info en aanmelden

Kijk voor mee informatie over alle activiteiten en hoe je kunt meedoen op www.opfietsindrenthe.nl/thema/fietsjaar2019.