Fietsen op de VAM-berg


De VAM-berg is dé berg van Drenthe! In 2018 gaat deze berg open voor iedereen en kan iedereen de VAM-berg bedwingen. Of het nou op de racefiets, mountainbike, handbike of lopend is.

In het project Fietsen op de VAM-berg werkt provincie Drenthe aan een nieuw fietstracé op de VAM-berg. Een fietstracé met fietspaden van vier meter breed, geschikt voor in principe alle fietsers. Daarnaast komt er op de berg een mountainbikeparcours en worden nieuwe wandelpaden aangelegd.

In het ontwerp voor het fietstracé is aandacht voor de aansluiting van bestaande wegen op het nieuwe tracé en blijft de werkweg naar afvalverwerker Attero toegankelijk. Ook kruist het fietstracé zo min mogelijk met de wandelpaden en is zijn er parkeerterrein opgenomen in het ontwerp.

De aanleg van het nieuwe fietstracé start in het voorjaar van 2018. Provincie Drenthe werkt in dit project samen met Attero, Afvalzorg, gemeente Midden- Drenthe en inwoners in de omgeving van de VAM-berg.

De VAM-berg is een iconisch project in Drenthe. Een bijzondere toevoeging aan de fietsbeleving in Drenthe!

Gedeputeerde Henk Brink


Volg de aanleg van het fietstracé

Volg hier de aanleg van het fietstracé op de VAMberg. Wekelijks plaatsen we een update (foto) van de werkzaamheden en kunt u zien hoe de aanleg vordert. Volgens planning is het fietstracé begin oktober klaar (afhankelijk van weersomstandigheden) en kunnen de eerste fietsers in de herfstvakantie dé berg van Drenthe beklimmen!