Vrijetijdseconomie en fietsen


De vrijetijdssector is van groot economisch belang voor de provincie Drenthe. De sector zorgt voor veel werkgelegenheid en heeft een positief effect op de leefbaarheid van het platteland. Om Drenthe nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en bestedingen en werkgelegenheid in de sector te vergroten, investeert de provincie vanuit het programma ‘Vrijetijdseconomie en fietsen’ in routenetwerken, zichtbaarheid (wat heeft Drenthe te bieden), wandelen en fietsen in natuur, (recreatieve) infrastructuur, ondernemerschap en innovatie.

Uitgelicht

Boomhut-XXL

In de SBS6 serie 'Boomhut XXL' gingen vijf creatieve teams op Drentse campings met elkaar de strijd aan om de meest bijzondere boomhut van Nederland te bouwen.

vrijetijdseconomie-2

Heeft u een innovatief en onderscheidend plan dat Drenthe nog aantrekkelijker maakt voor toeristen en dagjesmensen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie vanuit de subsidieregeling Vrijetijdseconomie.

Onthulling-bord-VAM-berg

De eerste mijlpaal voor de recreatieve ontwikkelingen op de VAM-berg is een feit met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.