Extraatje voor jonge Drentse poptalenten


Van 1 oktober 2018 tot 1 september 2020 kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar een subsidie van 500 euro aanvragen om zich te ontwikkelen en profileren als popact. De provincie Drenthe lanceert samen met Poppunt Drenthe een voucherregeling om Drents poptalent wat extra ondersteuning te bieden. Met als doel meer podiumervaring, doorontwikkeling naar de top en behoud van talent in de regio.

De regeling is laagdrempelig en kan worden ingezet voor het inhuren van een coach of professional, muzikale begeleiding, het verbeteren van de performance of het maken van een clip. De subsidie kan ook worden gebruikt voor het huren van een studio of het organiseren van een fotoshoot. Jongeren, hun ouders/voogden of een lokale poporganisatie dienen de aanvraag in bij de provincie Drenthe.

Gedeputeerde Cees Bijl:

“De provincie Drenthe zet met de voucherregeling een plus op het lokale beleid van gemeenten. Een extraatje op maat voor kansrijke talenten.”

Gemeenten zetten in op broedplaatsen voor talent, lokale podia en (pop)organisaties. K&C, De Muziekcoöperatie Meppel, The Bake Shop Emmen, Het Podium Hoogeveen, Stichting PopMixArt Assen en VanSlag Borger werken sinds 2017 samen in Poppunt Drenthe. Dit collectief begeleidt jonge talenten bij hun ontwikkeling en kan ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie.

Dit jaar is er 25.000 euro beschikbaar en in 2019 nog eens 12.500 euro. Het budget wordt verdeeld over drie regio’s: Noord- en Midden-Drenthe (Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze, Assen en Midden-Drenthe), Zuidoost-Drenthe (Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen) en Zuidwest-Drenthe (Westerveld, Meppel, De Wolden, Hoogeveen).

De voucherregeling is onderdeel van de Aanpak Popcultuur Drenthe 2018-2021, een meerjarentraject van de provincie Drenthe voor jeugd 12+, talentontwikkeling en popcultuur.