Provinciale plus op Drentse popcultuur


Creatieve en zakelijke coaching, een voucherregeling voor podia en jonge talenten, en een pilot culturele mobiliteit voor het vmbo. Het is een greep uit de stimuleringsmaatregelen die de provincie in 2018-2021 inzet om de popcultuur in Drenthe een extra impuls te geven. Er is 100.000 euro beschikbaar voor deze provinciale plus op de inspanningen die al met gemeenten, theaters en popinstellingen worden gedaan.

Gedeputeerde Bijl

De overgang van een sterke basis naar de professionele top kunnen we in Drenthe beter ontwikkelen. Met coaching, doorverwijzing naar de juiste personen en met mogelijkheden om op te treden. Waar gemeenten en culturele instellingen werken aan podia, educatie en netwerken, kan de provincie helpen bij het aanjagen van projecten om talent te ontwikkelen.

Gedeputeerde Cees Bijl

Regeling voor jonge Drentse poptalenten

Van 1 oktober 2018 tot 1 september 2020 kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar een subsidie van 500 euro aanvragen om zich te ontwikkelen en profileren als popact. De provincie Drenthe lanceert samen met Poppunt Drenthe een voucherregeling om Drents poptalent wat extra ondersteuning te bieden. Met als doel meer podiumervaring, doorontwikkeling naar de top en behoud van talent in de regio.