Uitreiking culturele prijzen in Drenthe

Cor Kalfsbeek

De Grote Culturele Prijs van Drenthe is dit jaar toegekend aan architect Cor Kalfsbeek. Vier jaar geleden was het kunstschilder Alfred Hafkenscheid en twee jaar geleden streektaalman Gerard Stout die de prijs in ontvangst mochten nemen. Voor zijn bijdrage aan de architectuur kreeg Kalfsbeek op 6 juni een bronzen legpenning uitgereikt met daarnaast een bedrag van 10.000 euro.

Tot zijn pensionering stond Cor Kalfsbeek aan de leiding van DAAD architecten. Inmiddels is Kalfsbeek 84. Ook na zijn pensioen is hij nog werkzaam als architect. Hij houdt zich bezig met het ontwerpen voor woningen en landgoederen die goed passen in hun omgeving, zoals zijn eigen schuurwoning in Paterswolde.

Naast de Grote Culturele Prijs werd ook de Talentprijs Cultuur 2016 uitgereikt. Deze werd niet aan een, maar aan twee talenten uitgereikt. Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam en Jante Wortel uit Assen mochten de prijs in ontvangst nemen. Arjan ontvangt de prijs voor zijn muzikale talenten en Jante ontvangt de prijs voor haar schrijverstalent.

De uitreiking van De Grote Culturele Prijs van Drenthe vond dit jaar plaats in het door Kalfsbeek zelf ontworpen Hof van Saksen in Nooitgedacht.

Laatst bijgewerkt op 6 juni 2016.