Beleid Topsportevenementen

De provincie Drenthe is voorstander van topsportevenementen en grootschalige sportevenementen. Belangrijke Drentse kernsporten zijn gedefinieerd in "Drenthe 2028", te weten: wielersport, atletiek (runs), (winter)triathlon, hippische sport en motorsport (op de weg) en de regionale kernsporten, voor de regio Zuid-West Drenthe: korfbal en tennis, voor de regio Zuid-Oost Drenthe: schietsport en handbal en voor de regio Noord Drenthe: beachvolleybal.

Een Topsportevenement is voor de provincie Drenthe een sportevenement op NK-, EK-, WK- of wereldbekerniveau, waarbij ten minste 50% van de deelnemers van buiten de provincie Drenthe komt. Een grootschalig sportevenement is voor de provincie Drenthe een atletiekrun met een competitief (topsport)element en met meer dan 2.000 deelnemers.

De Topsportevenementen en grootschalige evenementen vinden bij voorkeur plaats binnen de provincie Drenthe en zorgen voor profilering van Drenthe en werken daarnaast imagoversterkend. De provincie Drenthe vindt het belangrijk dat de gemeente(n) waarin het evenement plaatsvindt, het project eveneens aanmoedigt.

Laatst bijgewerkt op 28 mei 2014.