Vrijheid express

In de maand van de vrijheid (van 4 april tot 5 mei) rijdt de Vrijheid-express door Drenthe om verhalen over oorlog en vrijheid op te halen en te brengen. De Vrijheid-express fungeert als ontmoetingsplaats, expositieruimte en evenementenplatform. Ook persoonlijke ontmoetingen, intieme voorstellingen en unieke optredens kunnen deel uitmaken van de programmering in en rond de Vrijheid-express.

De Vrijheid-express

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle provincies gevraagd of zij de programmering en routes van deze bus willen coördineren. Wilt u de Vrijheid-express naar uw gemeente halen? Of wilt u deze bus met eigen programmering inzetten bij uw evenement? Stuur dan een mail naar: 75jaarvrijheid@drenthe.nl.

In de Vrijheid-express kunnen maximaal 25-30 personen plaatsnemen. De bus is ingericht en aangekleed met de volgende elementen:

• Podium
  • AV-versterking
  • Eigen films afspelen is mogelijk
  • Reflectieruimte
  • Film '75 jaar vrijheid'
  • Fototentoonstelling
  • Dilemmaspel ‘De prijs van vrijheid’
  • Logistieke ondersteuning zoals chauffeur, brandstof
  • Partytent voor buiten de bus

Zelf regelen

De aanvrager van de bus is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een vergunning of ontheffing voor plaatsing van de bus, het organiseren van het dag(deel)programma, het goed verlopen van de activiteiten in en om de bus, het begeleiden van bezoekers en het toezicht.

Alle kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn voor rekening van de aanvrager.

Meer informatie over kunt u een mail sturen naar: 75jaarvrijheid@drenthe.nl.