75 jaar Vrijheid

De provincie Drenthe organiseert in april 2021 de Drentse Maand van de Vrijheid. Bij gemeenten en andere organisaties is veel enthousiasme voor dit initiatief. Op deze manier kunnen veel activiteiten, die in 2020 niet doorgingen, alsnog plaatsvinden. De provincie Drenthe stelde afgelopen jaar 1 miljoen euro beschikbaar voor aansprekende culturele projecten en evenementen in het kader van 75 jaar Vrijheid en vindt het afblazen ervan vanwege corona begrijpelijk, maar zeer spijtig. Daarom wordt in 2021 van begin april tot en met 5 mei in de hele provincie uitgebreid en op verschillende manieren stilgestaan bij de waarde van vrijheid. De Drentse Maand van de Vrijheid wordt afgesloten tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen op 5 mei 2021. Projectleider Gerrit Kamstra: “Het is bijzonder jammer dat dit lustrumjaar doorkruist werd door corona. Maar volgend jaar leven we nog een jaar lánger in vrijheid. Het is zeer de moeite waard om daar uitgebreid aandacht aan te geven.”

75 Jaar vrijheid - 75 Jaar Vrijheid - rtv drenthe

In verband met de coronamaatregelen is een groot deel van de 75 jaar Vrijheid-activiteiten  in Drenthe verplaatst of afgelast. Kijk voor een actueel overzicht op de speciale website van RTV Drenthe.

Organisatoren

Voor organisatoren 75 jaar vrijheid

Wordt uw evenement verplaatst? Is er een nieuwe datum voor uw project? Geef dit dan aan ons door. Wij passen dit aan op de website van RTV Drenthe. Stuur een mail naar: 75jaarvrijheid@drenthe.nl.

ADAK: juni 2021

aandeanderekant_adakproducties

Het laatste deel van Aan de Andere Kant is uitgesteld naar juni 2021. De voorstelling vertelt de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis van vlak na de oorlog. Meer informatie: www.adak-theater.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond het project en activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid in Drenthe? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Landelijke viering

In 2019 en 2020 staan we stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. Onze huidige rechten en vrijheden zijn niet vrijblijvend. We delen het gemeenschappelijke belang ze in stand te houden en te versterken. Met de Drentse samenleving herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Want vrijheid verbindt!