Snel internet in Drenthe: Samen maken we het waar!


We kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet: bedrijven, recreatieondernemers, scholen en inwoners zijn gebaat bij een goede digitale infrastructuur. Daarom wil de provincie dat in het voorjaar van 2019 voor iedereen in Drenthe het gebruik van snel internet mogelijk is. De provincie Drenthe helpt lokale initiatieven in gebieden waar nog geen snelle internetverbinding is. Dit worden ook wel de ‘witte gebieden’ genoemd. Dit gebeurt onder meer met een provinciale lening voor de aanleg van breedband. VerbindDrenthe, het platform voor breedbandinitiatieven, biedt professionele ondersteuning aan de lokale initiatieven, in het proces van aanvraag tot aanleg.

De provincie Drenthe zoekt steeds naar nieuwe kansen en trekt daarbij samen op met de Drentse gemeenten: Alles voor een snel digitaal bereikbaar Drenthe!

Uitgelicht

VerbindDrenthe

Voor professionele ondersteuning biedt de provincie Drenthe een duidelijk loket: VerbindDrenthe. Daar staat allerlei informatie om initiatieven verder te helpen. De provincie Drenthe financiert VerbindDrenthe.

Breedband

De provincie Drenthe biedt initiatieven in de 'witte gebieden' de mogelijkheid een provinciale lening aan te vragen voor de aanleg van breedband. De lening voor witte gebieden wordt verstrekt tegen een gunstige rente. Hoe ziet de regeling eruit?