Natuurlijk Platteland


Drenthe gaat voor robuuste natuur die tegen een stootje kan en ruimte biedt om te beleven en benutten. Het college heeft hiervoor het programma Natuurlijk Platteland 2016 – 2021 vastgesteld. Hierin staan de gezamenlijke ambities voor natuur en water voor de komende zes jaar. Hier worden de bestaande Europese afspraken verbonden met een dynamisch en ondernemend Drenthe. We zetten sterk in op koppelingen tussen natuur, water, landbouw, leefbaarheid en vrijetijdseconomie.

Film 'Natuurlijk Platteland'

Projectenkaart

Projectenkaart Natuurlijk Platteland

Uitgelicht

Oranje zandoogje DV 20-07-10 (5)

Het gaat niet goed met insecten, vlinders en bijen. Daarom komt de provincie in actie met het project Boerenlandvlinders.

Holtingerveld

Op een prachtige locatie bij de toegangspoort Holtingerveld is hard gewerkt om een interactief informatiecentrum, horecagelegenheid en een natuurspeeltuin te realiseren. Iedereen kan nu de prachtige natuur rond de Havelterberg nog beter en langer beleven.

ROEG Oude Willem

ROEG! is deze week in Oude Willem, in het Drents Friese Wold. In het kader van LIFE-project vinden daar allerlei werkzaamheden plaats: het landbouwgebied Oude Willem wordt omgevormd tot natuurgebied.

ROEG

Het laatste natuurnieuws, vlogs van boswachters of video's van dieren in het wild. Dit vind je vanaf vandaag allemaal op de nieuwe website van ROEG!

Roeg

ROEG! loopt deze week met boswachter Albert Broekman langs het Oostervoortsche diep in Noord Drenthe. De provincie Drenthe werkt daar samen met partners aan een natter en natuurlijker beekdal met nieuwe meanders.

Schaapskooi-Bargerveen

Gedeputeerde Henk Jumelet en INTERREG/EDR-directeur Hermann Wessels zetten vrijdag 22 december letterlijk de deuren open voor de schaapskudde van het Bargerveen.

boomhutxxl2

In de SBS6 serie 'Boomhut XXL' gaan vijf creatieve teams op Drentse campings met elkaar de strijd aan om de meest bijzondere boomhut van Nederland te bouwen.