Varianten Emmen-Klazienaveen


Hoe ziet een weg eruit waar men vlot, veilig én makkelijk naar industrie- en bedrijven en omliggende dorpen kan rijden? Een weg die zó aantrekkelijk is voor alle verkeer dat zij minder gebruikmaken van (sluip)wegen door omliggende dorpen? Samen met de focusgroep N862, bestaande uit o.a. inwoners en vertegenwoordigers van ondernemers, zijn verschillende varianten voor deze weg bedacht en beoordeeld.

De voorkeur gaat uit naar een variant met een gedeeltelijke verdubbeling van de weg, grotere rotondes met bypasses en een ongelijkvloerse aansluiting bij Nieuw-Dordrecht.

In onderstaande animatie is te zien hoe in vogelvlucht het verkeer in de voorgestelde variant rijdt van Klazienaveen naar Nieuw-Dordrecht.

Inloopbijeenkomsten

Tijdens 3 inloopbijeenkomsten in Nieuw-Dordrecht, Oranjedorp en Klazienaveen is onderstaande voorkeursvariant gepresenteerd.

Vier verschillende varianten zijn uitgewerkt. Om een goede keuze te maken welke variant het meest past op deze weg én voldoet aan de wensen van bestuur en omgeving is een lijst met aandachtspunten opgesteld. Elke variant is beoordeeld aan de hand van deze lijst (pdf, 954 kB). Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld: doorstroming, leefbaarheid, bereikbaarheid, groen langs de wegen, langzaam verkeer en kosten.

Planning

In het overzicht (pdf, 39 kB) leest u welke stappen er zijn gezet bij het kiezen van een voorkeursvariant voor een veilige- en betere doorstroming van deze weg.

November 2022

De voorkeursvariant is vastgesteld en de hoofdlijnen per deelproject zijn bekend.

2023/2024

Het gekozen variant wordt opgedeeld in deelprojecten. Elk deelproject wordt apart uitgewerkt. Eind 2023/begin 2024 dient het definitief ontwerp gereed te zijn.