College akkoord met subsidie voor breedband in Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen

Het college van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met het Statenvoorstel ‘Subsidie aan gemeente Aa en Hunze voor aanleg breedband in gebied Drents Glasvezel Collectief (DGC)’. In dit voorstel vraagt het college aan Provinciale Staten om 500.000 euro subsidie te verlenen, waardoor snel internet in het buitengebied van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo weer een stap dichterbij komt. Marktpartijen Re-Net en Glasvezel Buitenaf willen de aanleg in het gebied verzorgen.

De subsidie van de provincie Drenthe maakt onderdeel uit van een totale overheidsfinanciering van twee miljoen euro samen met de gemeente Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen. De gemeenten besluiten binnenkort ook over hun bijdragen.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA):

Met de investering van de overheden gaan Re-Net en Glasvezel Buitenaf in totaal 18 miljoen investeren. Snel internet is belangrijk voor de leefbaarheid in Drenthe. Bedrijven, recreatieondernemers, scholen en inwoners zijn gebaat bij een goede digitale infrastructuur. Daarom wil de provincie dat voor iedereen in Drenthe het gebruik van snel internet mogelijk is. De provincie Drenthe helpt lokale initiatieven om deze voorziening te realiseren.

Provinciale Staten spreken op 27 februari over dit voorstel en ze besluiten hierover op 13 maart 2019.