Expeditie Energieneutraal Wonen


Energieneutraal Wonen

De provincie Drenthe gaat op expeditie! We zijn samen op weg naar ons gemeenschappelijke einddoel: in 2040 is iedereen die in Drenthe woont voor zijn/haar woongenot niet meer afhankelijkheid van fossiele energiebronnen, zoals aardgas, kolen en olie. In 2040 wonen we in Drenthe energieneutraal en zijn we zelfvoorzienend op energiegebied.

De subsidieregeling “Expeditie energieneutraal Wonen” ( onderdeel van subsidieregeling Groene Energie Afspraak) draagt bij om het proces naar energieneutraal wonen in Drenthe te versnellen. Deze subsidie kan worden aangevraagd voor het verkrijgen van professionele ondersteuning die nodig is voor het oprichten van een energie-collectief en/of het opzetten van een lokaal energieproject.

Voor het aanvragen van een subsidie heeft de expeditie Energie Neutraal de drempel zo laag mogelijk gemaakt. Bij de Energiewerkplaats Drenthe  kunt u advies inwinnen en kunnen ze helpen bij het maken van een projectplan (een van de voorwaarden van deze subsidie). Wij raden u sterk aan hiervan gebruik te maken en de Expeditie Energie neutraal Wonen biedt u dit als service gratis aan.

Voorwaarden

De subsidie kan worden aangevraagd door een energiecollectief i.o. of bewonersgroep uit de provincie Drenthe.

Subsidie product

Status:
Open
Ingangsdatum subsidie:
Einddatum subsidie:

De maximale bijdrage bedraagt € 10.000.

Provincie Drenthe

Bezoekadres

Westerbrink 1
9405 BJ Assen

Postadres

Postbus 122
9400 AC Assen
post@drenthe.nl
Telefoon (0592) 365555

Meer informatie over digitaal ondertekenen