Tentoonstelling 'De Drentse bodem op de kaart'

Albert Booij heeft als bodemdeskundige veel betekend voor Drenthe. Zijn werk werd de basis voor de landelijke bodemkaart van Nederland, voor de bodemclassificatie en voor de uniforme legenda voor een bodemkaart. Van zijn werk is een tentoonstelling gemaakt die op verschillende plaatsen in Drenthe, Groningen en Fryslân te zien zal zijn.

Albert Booij ontdekte bij toeval dat je van een bodemprofiel een lakfilm kon maken. Sindsdien heeft hij veel lakprofielen gegoten en zo de geschiedenis van Drenthe ingelijst! Deze lakprofielen geven een uniek inkijkje in de Noordelijke bodem. Het werk van Albert Booij is nu nog steeds van onschatbare waarde voor onze huidige kennis over de bodem.

2015 is door de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem. Wereldwijd staat dit jaar de bodem en daarmee het natuurlijk kapitaal in de 'spotlight'. Het behoud van een gezonde is essentieel voor voedselzekerheid en een duurzame toekomst. Tijdens de Noordelijke Netwerkdag Bodem op 15 oktober 2015 werd ter nagedachtenis aan bodemdeskundige Albert Booij de tentoonstelling over zijn werk en leven geopend.

Locaties tentoonstelling
Periode Locatie Adres
30 november tot 18 december 2015 Provincie Groningen Sint Jansstraat 4, 9712 JN Groningen
18 december t/m februari 2016 Hunehuis Hunebeddenweg 1, 7973 JA Darp
April 2016 Gemeente Aa en Hunze Spiekersteeg 1, 9461 BH Gieten
Juli t/m oktober 2016 Duurzaamheidscentrum Bosrand 2, 9401 SL Assen

Laatst bijgewerkt op 1 december 2015.