Nieuws

Afgelopen zomer werd deelgebied Flessenhals opgeleverd. Niet alleen organisaties en instanties, ook omwonenden hebben meegewerkt aan het gebied. “We hebben een stukje herkenbaarheid van het Hunzedal teruggebracht.”

Doe deze winter mee aan de poëziewedstrijd van de Hunze. Pak pen en papier, of je laptop en beschrijf de Hunze op een zo mooi mogelijke manier. De deadline is 15 januari. Lees verder voor alle details en de te winnen prijs.

Een eerste schetssessie in Schaangedennen geeft de mogelijkheden van dit nog in te richten natuurgebied weer. Het Hunzebos wordt natter en het is de bedoeling dat zeldzame soorten zoals de knoflookpad en de kleine schorseneer gaan floreren.

Gesprekken met grondeigenaren, hydrologische onderzoeken en inrichtingenschetsen. Een gebied is niet zomaar even ontwikkeld. Een korte update over de laatste ontwikkelingen in Boermastreek.

Om het onderlinge contact tussen de stuurgroep, de werkgroep grond, werkgroep communicatie en het programmateam te versterken organiseerde Prolander 30 september een excursie naar Paardetangen en het LOFAR-gebied.

De Hunze krijgt een nieuwsbrief. Naast alle berichten op de website, versturen we straks één keer per kwartaal een nieuwsbrief met de mooiste verhalen, en verse updates. Mis nooit meer een nieuwtje en meld u meteen aan via het aanmeldformulier.

Wandelaars opgelet! Komende zaterdag is de Hunzeloop. Of u nou een doorgewinterde wandelaar bent, of liever korte stukken loopt; de Hunzeloop is voor iedereen.

De stemmen zijn geteld, de jury heeft gekozen. Er zijn twee winnaars van de fotowedstrijd Mien Plekkie bij de Hunze.

Vierhonderd jaar geleden werd er een simpel verdedigingsbouwwerk bij Valthe gebouwd: de Valtherschans. Er is al bijna honderd jaar niets meer zichtbaar van de schans, maar de cultuurhistorische waarde leeft nog steeds onder de Valthenaren. Eind augustus kiezen de dorpelingen een definitief ontwerp voor de terugkeer van de schans.

In de middenloop van het Hunzedal, vlakbij Exloo, ligt LOFAR (Low Frequency Array). Deze lage frequentie-telescoop van Astron vangt straling op uit de ruimte die er miljarden jaren over heeft gedaan om de aarde te bereiken. Uit deze opgevangen straling komen gegevens over bijvoorbeeld de oerknal en het ontstaan van sterrenstelsels. “Het is een heel bijzonder project”, vertelt Uko Vegter van het Drentse Landschap. “De samenwerking tussen wetenschap en natuurontwikkeling is uniek.”
De Hunze heeft een nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en betrokken blijven bij het Hunzeproject? Meldt u meteen aan!