Subsidieregeling


Ben je benieuwd of je subsidie kunt krijgen voor je energieproject? Hier vind je een aantal subsidies en financieringsmogelijkheden.

In de woning:

Wil je in je woning energiebesparende maatregel(en) gaan nemen? Maak dan gebruik van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Als je dit ook wilt financieren, kun je met rentekorting gebruik maken van de Energiebespaarlening. Bekijk alle mogelijkheden op: https://www.energiebespaarlening.nl/drenthe/

Samen een initiatief starten:

De provincie stelt de subsidie Collectieve energie-initiatieven beschikbaar. Met deze regeling kunnen Drentse inwoners via lokale initiatieven en bewonersgroepenzelf aan de slag met maatregelen die nodig zijn in de energietransitie. Ook de bestaande energiecoöperaties en energie-initiatieven kunnen gebruik maken van deze regeling. De regeling is open vanaf 1 januari 2021. Meer informatie vind je hier: https://www.provincie.drenthe.nl/energieexpeditiedrenthe/diversen/subsidieregeling-ce/

Alle subsidies en regelingen op een rij:

Voor alle subsidies en financieringsregelingen (in jouw gemeente) verwijzen wij je naar de website van het Drents Energieloket.