Nieuws
Zoeken in de index
In het ledenmagazine van Koninklijke Bouwend Nederland 'BNL' verscheen in dit zomernummer een mooie publicatie over de digitale Expeditiedag. Het artikel zoomt logischerwijs specifiek in op het Versnellingsteam Marktpartijen. Nieuwsgierig geworden? Download het artikel.
Het Interreg-project Stronghouse is uitgebreid met 7 nieuwe partners, waaronder 2 Drentse organisaties. De gemeente Hoogeveen en de Natuur en Milieufederatie Drenthe als uitvoeringsorganisatie van het Drents Energieloket komen de huidige partners binnen Stronghouse versterken. Dat betekent meer tijd om extra activiteiten te ontplooien, zodat het Drents energiebesparingstempo een extra boost krijgt.
De gaskraan is bij sportcomplex de Swaneburg in Coevorden definitief dicht. Het zwembad en de sporthal, waar jaarlijks zo’n 75.000 Coevordenaren zwemmen, badmintonnen, volleyballen en gymnastieken, worden inmiddels verwarmd met duurzame energiebronnen. De initiatiefnemers van het zogeheten project Gasloos bedachten samen een energieconcept om de warmte in de zomer op te slaan en deze in de winter te gebruiken. Dankzij deze slimme innovatie heeft de provincie Drenthe besloten om 140.000 euro mede te financieren.
Donderdag 20 mei 2021 was het zover: de Expeditiedag! Deze keer natuurlijk in een volledig digitaal jasje. We blikken graag even terug.
20 mei 2021 is het zover: de Expeditiedag! En deze keer natuurlijk in een volledig digitaal jasje met behulp van het platform Let's Get Digital. Ook dit jaar hebben we weer een boeiende gastspreker, interessante workshops (verzorgd door alle versnellingsteams) en natuurlijk zorgen we ervoor dat je kunt netwerken.
Drenten hebben samen al meer dan twee miljoen euro bespaard op hun energierekening dankzij het nemen van energiebesparende maatregelen met behulp van de Energiebespaarlening.Zij profiteren dankzij een bijdrage van provincie Drenthe van een flinke rentekorting op de Energiebespaarlening. Hier maken veel huiseigenaren gebruik van: er zijn sinds de start in 2017 al bijna 3000leningen afgesloten.
Adviesbureau BDH heeft voor de provincie Drenthe een online cursus ontwikkeld die gemeenten ondersteunt bij de energietransitie. De cursus sluit aan op de kennis die is gedeeld in de sprintsessies. De eerste module Dorp-, wijk- en buurtaanpak is inmiddels succesvol afgerond.
In november 2020 maakten we bekend dat de tweede module Bewonerscommunicatie in de wijk- en buurtaanpak, op 19 januari zou starten. Wegens privé-omstandigheden zijn de data van de sessies verschoven. De cursus start op 27 mei en is dus nog niet begonnen. Je kunt je daarom ook nog steeds aanmelden.
Dat veel inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning is te merken bij het Drents Energieloket. Bij al dat verbouwen komen er logischerwijs namelijk veel vragen naar boven. Kan ik subsidie krijgen als ik mijn woning verduurzaam? Hoe isoleer ik mijn huis het beste? En waar betaal ik dat allemaal van? Daarom organiseren we een viertal webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven!
Gestelde vragen + presentatie van bijeenkomst over subsidieregeling collectieve energie-initiatieven
Op 28 januari vonden de informatiebijeenkomsten over de subsidieregeling Collectieve energie-initiatieven plaats. Wij kijken terug op twee goede bijeenkomsten en we delen hierbij de presentatie en de vragen die tijdens de twee edities werden gesteld.
Donderdag 28 januari hebben weer 11 deelnemers de opleiding tot Drentse Energiecoach afgerond. In de periode september 2020 tot en met januari 2021 zijn er maar liefst 49 nieuwe Energiecoaches opgeleid. Op vrijwillige basis gaan de Energiecoaches gratis energiescans uitvoeren voor particuliere woningeigenaren in Drenthe. De opleiding werd georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe als uitvoeringspartner van het Drents Energieloket en de opleiding werd gegeven door ZuinigWonen en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.
Magazine
Nieuwsbrief
Meerdere keren per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan!