Drentse Energiedeal


De Drentse Energiedeal

Vrijdag 7 oktober tekenden meer dan 70 partners de Drentse Energiedeal. Ondertekening van deze deal was de start van de Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe in 2040.

Wij komen in actie. In actie tegen het huidige fossiele energiegebruik. Ondanks inspanningen geven bewoners nog altijd fors geld uit aan fossiele energie. Gemiddeld € 150 per maand. In de meeste gevallen gebruiken bewoners nog steeds aardgas of grijze stroom, met de nodige CO2 uitstoot als gevolg. Dat kan en moet anders. Daarom starten wij, samenwerkende partijen in en voor Drenthe, de deal: “10 miljard voor Drenthe, expeditie naar energieneutraal wonen in Drenthe”, waarbij de komende jaren de focus ligt op acties die zijn gericht op een duurzaam en gereduceerd energieverbruik voor iedere Drent!

Dromen, durven en doen!

De werkwijze van deze expeditie is dynamisch. Immers, we moeten ons kunnen aanpassen aan de omstandigheden die we tegenkomen, in positieve en in negatieve zin. In deze samenwerkingsovereenkomst zijn de basisafspraken en doelen van de deal beschreven. In de bijlagen lichten we toe hoe we starten en op welke wijze we samenwerking tot stand brengen in verschillende teams en verschillende groepen. Nieuwe partijen blijven na ondertekening van harte welkom, mits zij deze deal onderschrijven en eveneens een actieve bijdrage leveren.


Drentse Energiedeal

Deal

Download hieronder de Drentse Energiedeal.