Succesvolle Duurzame Huizen Route

Waardevolle verhalen, ervaringen en een gastvrij onthaal. Dat is het resultaat van een succesvolle 5e Duurzame Huizen Route in Drenthe. De route vond plaats op 4 en 11 november en werd ondersteund door de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De deelnemende huizen in Drenthe werden dit jaar goed bezocht.

Grote interesse

In Drenthe stelden 33 huiseigenaren hun huis open voor bezoekers. Ruim 600 bezoekers maakten hier gebruik van. Een groot aantal huizen had meer dan 20 (tot wel 74) bezoekers. Landelijk gezien sprong Drenthe er bovenuit, qua aantal woningen én bezoekers in verhouding met het aantal inwoners van de provincie. De bezoekersinteresse was dit jaar groter dan voorheen.

Ervaringen delen

De huiseigenaren in Drenthe hebben veel kennis en ervaring opgedaan met het verduurzamen van hun woning. De Nationale Duurzame Huizen Route biedt hen de gelegenheid om die ervaringen te delen met anderen. In Drenthe deden alle twaalf gemeenten mee. Veel gemeenten zijn actief aan de slag gegaan. De gemeenten Tynaarlo, De Wolden en  Aa en Hunze kregen de meeste bezoekers.

Meer aanmeldingen

De Duurzame Huizen Route werd in heel Nederland gehouden. Meer dan 5.000 bezoekers bezochten een duurzaam huis om nieuwe inzichten op te doen op het gebied van het duurzaam maken van een woning. Geïnteresseerden konden zich vooraf aanmelden via de site. Dit jaar waren veel huizen volgeboekt. In vergelijking tot de landelijke cijfers sprong Drenthe er bovenuit. Het aantal deelnemende duurzame huizen in Drenthe op de website is het afgelopen jaar verdubbeld. Het bewijst dat duurzaamheid leeft in Drenthe.

Meer informatie en ervaringsverhalen vindt u op de site van de Duurzame huizen Route.

ProvDrenthe-Duurzame-Huizenroute