Meer mensen in Drenthe profiteren van voordelige Energiebespaarlening

Energiebespaarlening ook voor VvE’s

Gedeputeerde Staten willen een subsidie van € 2.250.000,- verlenen aan de Stichting Nationale Energiebespaarfonds (NEF). Dit stelt het college voor aan Provinciale Staten. De extra subsidie wordt gebruikt voor het toepassen van rentekorting op de Energiebespaarlening in 2019. Hierdoor kunnen woningeigenaren en eigenaren van appartementencomplexen (VvE’s) in Drenthe tegen een aantrekkelijke rente een lening afsluiten om energiezuinige maatregelen in de woning te nemen.

Vanaf 2017 maakten al bijna duizend woningeigenaren gebruik van de Energiebespaarlening. VvE’s kunnen nu ook gebruik maken van deze lening.Door het succes van de rentekorting op de Energiebespaarlening te continueren, heeft de provincie ook in 2019 voldoende middelen enkele honderden woningeigenaren en VvE’s te laten profiteren van de lage rente.

Energiebesparende maatregelen

Met de Energiebespaarlening kunnen inwoners van Drenthe energiebesparende maatregelen voor de eigen woning financieren. De lening kan onder andere gebruikt worden voor allerlei vormen van isolatie, HR+++ glas, een warmtepomp en zonnepanelen. De combinatie van verschillende maatregelen zorgt voor een comfortabel en energiezuinig huis. Dit zal bijdragen aan een lagere energierekening en waardebehoud van de woning. Het kan er zelfs voor zorgen dat er evenveel energie wordt opgewekt als door de bewoners wordt gebruikt. Dan is er sprake van een Nul-op-de-Meter woning.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra:

In Drenthe hebben we veel succes met de Energiebespaarlening. We hebben gezien dat het investeren in het NEF en de korting hieraan aantoonbaar bijdraagt. Steeds meer huiseigenaren en nu ook VvE’s maken er gebruik van. In Drenthe hebben we ons lang ingezet voor een financieringsmodel voor VvE’s om te kunnen verduurzamen. Een mooi voorbeeld daarvan is VvE Ellen in Assen. VvE-leden kunnen nu ook gebruik maken van de Energiebespaarlening. Reden voor ons college om de rentekorting volgend jaar voort te zetten. Zo kunnen meer mensen en dus ook VvE’s in Drenthe hiervan profiteren en investeren in energiezuinige maatregelen. Daarnaast leveren al deze investeringen een flinke impuls voor het bedrijfsleven op. Het is zaak voor het Drentse bedrijfsleven de vruchten hiervan te plukken! Zo komen wij samen dichterbij energieneutraal wonen Drenthe.

Meer informatie over de Energiebespaarlening: www.energiebespaarlening.nl/drenthe.