Save the date: 19 november Expeditiedag 2021


Op de valreep voor de zomervakantie nog even een bericht over de Expeditiedag. Op 20 mei tijdens de digitale Expeditiedag hintte Charles Hussels er al een beetje op: we gaan ons best doen om een fysieke Expeditiedag te organiseren, het liefst nog dit jaar.

De versoepelingen rondom de corona-maatregelen laten het toe om een mooi evenement op poten te zetten, waarbij we allemaal fysiek aanwezig kunnen zijn. Dus we gaan er gewoon voor. Geen gedoe met linkjes, niet meer vanuit huis, niet op je eigen laptop, nee, wij gaan voor de ontmoeting en voor het netwerk. Precies zoals de Expeditiedag bedoeld is.

Zet daarom 19 november in je agenda. We gaan er iets moois van maken, zoals je dat van ons gewend bent.

Wie geeft de keynote?

En we vertellen nu alvast wie onze gastspreker is: Urgenda-directeur Marjan Minnesma. Stichting Urgenda presenteerde vorige maand de gids 'Tussen Kolen en Parijs'. Hierin staan handige praktijkvoorbeelden die laten zien dat er regionaal veel meer kan dan je denkt met een integrale blik en met oog voor draagvlak. Reden genoeg om vol goede moed voorwaarts te gaan, en daar komt Marjan meer over vertellen. Laat je nu alvast inspireren en download de gids 'Tussen kolen & Parijs'.

Wie is Marjan Minnesma en hoe zat het ook alweer met de Klimaatzaak?

Marjan Minnesma is een Nederlands milieu-activiste en directeur van de Stichting Urgenda. De stichting heeft als doel Nederland sneller duurzaam te maken. In 2015 sleep het de Staat voor de rechter wegens te weinig inspanningen om de CO2-uitstoot terug te dringen. En met succes: Urgenda wint na 7 jaar de Klimaatzaak. Op 20 december 2019 deed de Hoge Raad haar finale uitspraak in de Klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse Staat: de overheid moet in 2020 25% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990.

Meer over het programma

Meer informatie over het programma kunnen we nog niet delen, want daar zijn we nog druk mee bezig. Marjan Minnesma geeft haar keynote tussen 12.30 en 13.30 uur, dus we overwegen bijvoorbeeld nog of we er een ochtend- of middagprogramma van maken.

Maar we gaan eerst even van de zomervakantie genieten. Daarna gaan we volop aan de slag om er een mooi evenement van te maken. Zodra we weer nieuws hebben, geven we je uiteraard een update. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd je mailbox in de gaten voor meer informatie over de Expeditiedag 2021, deel 2.