Nieuw: online cursus warmtetransitievisie als vervolg op de sprintsessies


Iedere Nederlandse gemeente heeft als taak voor eind 2021 een transitievisie warmte, inclusief uitvoeringsplan, op te stellen. Voor veel gemeenten een uitdaging, hoe pak je dat aan? Adviesbureau BDH heeft voor de provincie Drenthe een online cursus ontwikkeld die gemeenten ondersteunt bij de energietransitie. De cursus sluit aan op de kennis die is gedeeld in de sprintsessies. Op donderdag 10 september om 14.00 uur beginnen we met de module Dorp-, wijk- en buurtaanpak. In januari volgt de module Bewonerscommunicatie.

De module 'Dorp-, wijk- en buurtaanpak' bestaat uit zes sessies van twee uur vanuit de BDH Kennisstudio. Dit staat gelijk aan ongeveer twee cursusdagen op locatie. De sessies worden weliswaar online gevolgd, maar benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Welke duurzame oplossingen zijn er?
  • Hoe selecteer je de beste oplossing voor een groep woningen op basis van eigenschappen als woningtype, bouwperiode, energiegebruik en socio-demografische kenmerken?
  • Welke randvoorwaarden spelen een rol, en hoe gebruiken we de beschikbare warmtebronnen zoals oppervlaktewater en biomassa?
  • En tot slot, hoe ga je praktisch en efficiënt aan de slag?

Na afloop van de module kun je onder andere bepalen welke aanpak het beste is voor een dorp, wijk of buurt. En met welk dorp/wijk of buurt je het beste kunt starten met verduurzamen.

Data en kosten

De module 'Dorp-, wijk- en buurtaanpak' start in week 37 op 10 september.

  • 10 september - Sessie 1
  • 17 september - Sessie 2
  • 1 oktober - Sessie 3
  • 8 oktober - Sessie 4
  • 29 oktober - Sessie 5
  • 5 november - Sessie 6
De tijden zijn voor alle sessies gelijk, 14.00 start de sessie om 14.50 is er 20 minuten pauze om vervolgens om 15.10 verder te gaan en om 16.00 de sessie af te ronden.

De kosten voor de module bedragen exclusief voor Drentse gemeenten € 550,- p.p. voor 6 sessies van 2 uur. Voor overige deelnemers kost de cursus € 950,-.

De provincie Drenthe ziet het belang van deze cursus en heeft een investering gedaan, waardoor de kosten voor deelname van Drentse gemeenten lager liggen.

Mocht je een van de dagen verhinderd zijn, dan kun je de cursus altijd online terugkijken.

Interesse?

Kijk voor uitgebreide informatie of om je in te schrijven op de website van BDH: https://bdho.nl/online-cursus-wijkaanpak-drenthe.

Heb je nog vragen? Neem contact op met Peter Wagener van BDH, e-mail wagener@bdho.nl of bel 06 51 335 966.