Drentse woningeigenaren profiteren vanaf september van Regeling Reductie Energiegebruik


Op 1 september start de campagne ‘Haal de warmte in huis’ ter uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE).Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten en acties op om woningeigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE.

De RRE is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van ledlampen.

Daarnaast kan de regeling gebruikt worden om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen zoals dak-, gevel- of vloerisolatie en voor collectieve inkooptrajecten bijvoorbeeld voor zonnepanelen. De maatregelen moeten uiterlijk 31 maart 2021 zijn uitgevoerd (uitgesteld van 31 december 2020 vanwege de coronacrises).

Inhoud campagne

De campagne bestaat uit vijf onderdelen: een waardebon-actie, waarmee Drentse eigenaren van woningen een waardebon ter waarde van vijftig euro ontvangen voor het aanschaffen van energiebesparende producten zoals ledlampen,tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Er isde CV-Verbeterbon actie. Bij deze actie kunnen huiseigenaren voordelighun CV laten optimaliseren. Men ontvangt tot wel € 200,- terug.

Daarnaast haakt de RRE aan bij de Nationale Duurzame Huizenroute. Er worden collectieve inkoopacties georganiseerd. Dat houdt in dat de gemeente een inkoopactie organiseert waarbijhet voor huiseigenaren aantrekkelijk wordt om gezamenlijk een product in te kopen, zoalszonnepanelen of isolatiemaatregelen. En tot slot komt het Drents Energieloket met de Warmtetour in de wijken langs voor onafhankelijk energieadvies.

Uitvoering door Drents Energieloket

De RRE wordt uitgevoerd door het Drents Energieloket.Deze organisatie haalde in december 2019 de RRE-subsidie van 2,7 miljoen euro binnen, waarmee de regeling kan worden uitgevoerd.Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van de 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Bouwend Nederland en Techniek NL.

Meer informatie: www.drentsenergieloket.nl