Provincie draagt bij in aanschafkosten innovatieve koelkast

De Expeditie organiseerde samen met Coolfinity op vrijdag 29 november een informatieve bijeenkomst voor sportverenigingen en dorps-/buurtverenigingen over de innovatieve koelkast IceVolt van Coolfinity.

Wat is de IceVolt?

De IceVolt is een innovatieve koelkast die slechts 6 uur stroom per dag nodig heeft om 24 uur te koelen. In de afgelopen tijd zijn er door Coolfinity verbeteringen en aanpassingen gedaan en is er een nieuwere koelkast ontwikkeld. Zo heeft deze onder andere een glazen deur gekregen.In dorpshuis De Schalle in Nijeveen en dorpshuis De Tiphof in Geesbrug staan sinds afgelopen zomer een innovatieve koelkast.

Bijdrage in aanschafkosten

De koelkast – met het herkenbare beeldmerk van een pinguïn – leverde veel enthousiasme op bij de kleine groep aanwezigen. Het lage verbruik (circa 1,9 kW/dag), de optimale koeling (4-7°C) en de koppeling met de eigen opwek middels zonnepanelen, maken de aanschaf (of lease) van de Coolkast het overwegen waard. Dat de provincie bereid is tot een bijdrage in de aanschafkosten (€300,-), maakte het enthousiasme alleen maar groter.

Coolfinity wil graag begin volgend jaar nog zo’n bijeenkomst gaan houden. Belangstellenden daarvoor kunnen zich alvast melden bij expeditiewonen@drenthe.nl o.v.v. Bijeenkomst 2020 Coolfinity. Vermeld ook even met hoeveel personen en namens welke organisatie/vereniging/stichting je komt.