De 1500e Energiebespaarlening is verstrekt

De 1500e Drentse Energiebespaarlening is een feit. Een mijpaal voor de provincie.  Daarom feliciteerde gedeputeerde Tjisse Stelpstra de aanvrager van de 1500e Energiebespaarlening, Coby Hoffman uit Assen. Dankzij de Energiebespaarlening kunnen huiseigenaren eenvoudig energiebesparende maatregelen doorvoeren, zonder een grote investering in een keer te doen.

“Ik ben blij dat ik gebruik heb kunnen maken van de Energiebespaarlening”, vertelt Coby Hoffman. “Ik had nooit verwacht dat dat kon, als alleenverdiener. Ik wilde al veel langer energiebesparende maatregelen doorvoeren, ik betaalde namelijk 230 euro per maand aan energie. Maar ik wist niet of dit financieel mogelijk was. Toen ik contact opnam met het Nationaal Energiebespaarfonds, bleek dat er genoeg mogelijkheden waren, qua geld.”

Verbetering van het wooncomfort

Inmiddels heeft mevrouw Hoffman diverse energiebesparende maatregelen genomen in haar woning. “Ik heb isolerende deuren, gevelisolatie, een HR-ketel, grotendeels triple glas en op sommige plekken dubbel glas. Dankzij de isolerende maatregelen blijft het nu veel langer warm in huis. Ik had een metalen voordeur, en ’s winters komt daar een heleboel kou vandaan. Dus dit is echt een verbetering. Bovendien komt er veel minder geluid binnen. Ik woon aan een doorgaande weg, dus dit is echt fantastisch voor mijn woongenot.”

Besparing op de energierekening

Dankzij de maatregelen is het woonplezier van mevrouw Hoffman verhoogd en haar lasten zijn verlaagd. Hoffman: “De energiebesparing komt vooral door de cv-ketel. Ik verbruik nu een stuk minder energie. Daardoor is mijn energierekening gedaald tot 150 euro per maand. Dat scheelt dus 70 euro per maand. De Energiebespaarlening kan dus voor mij zeker uit! Daarom raad ik iedereen ook aan om energiebesparende maatregelen te nemen. En mét de Energiebespaarlening wordt dat een stuk gemakkelijker.”

Energiebespaarlening Drenthe

De Energiebespaarlening in Drenthe is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe is de Energiebespaarlening met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe. De hoogte van het rentetarief is afhankelijk van het leenbedrag.

Meer weten? Ga naar www.energiebespaarlening.nl/drenthe

Energiebespaarlening voor de 1500e keer verstrekt

Gedep. Tjisse Stelpstra met mevr. Coby Hoffman (1500e Energiebespaarlening

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra overhandigt mevrouw Hoffman een bos bloemen.